Στην ελβετική εταιρεία «Comqued Dialog GMBH» ανέθεσε απευθείας η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία το έργο της διεθνούς πλέον προβολής και προσέλκυσης χορηγών, για έξι συνολικά εκδηλώσεις οι οποίες υπηρετούν το στόχο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, στο Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Μιχάλης Φαρσάρης είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία έχει να δείξει σοβαρά δείγματα δουλειάς στο συγκεκριμένο αντικείμενο (παγκόσμια πρωταθλήματα χόκεϊ στον πάγο), προσφέρει υπηρεσίες προβολής και προώθησης για τις εκδηλώσεις αλλά συγχρόνως το μάρκετινγκ, αφού έχει την εμπειρία και ικανότητα να εξασφαλίζει και χορηγούς.

Ο διευθυντής της εταιρείας Τόμας Ρόζας, ο οποίος ζει στο Νταβός, γνωρίζει καλά τον Άγιο Νικόλαο, μιας και οι γονείς του διαμένουν εδώ επί 20ετία και ο ίδιος παρακολούθησε ένα αγώνα SUP που διεξήχθη στην πόλη μας. Είχε δει στο διαδίκτυο τα βίντεο που διαφήμιζαν τους αγώνες όρθιας κωπηλατοσανίδας στον Άγιο Νικόλαο και είχε ενθουσιαστεί.

Η εταιρεία θα αναλάβει την προβολή και το μάρκετινγκ έξι συνολικά εκδηλώσεων αθλητικού περιεχομένου που πραγματοποιούνται στο Δήμο Αγίου Νικολάου και υλοποιούνται (στις τρεις απ’ αυτές) με τη συνεργασία ΔΑΕΑΝ και ΠΑΟΔΑΝ. Είναι το «Cliff Diving» στη λίμνη, το «Βeach Volley» στην Άμμο, οι αγώνες SUP, ο ποδηλατικός αγώνας «Grand Fondo», τα «Καλυδώνια» και ο «Ορεινός Δρόμος Κριτσάς» στο φαράγγι, ο οποίος θα γίνει στις 22 Απριλίου.

Επί χρόνια η ΔΑΕΑΝ προσπαθούσε να βρει μια ελληνική εταιρεία που να συνδυάζει υπηρεσίες προβολής και προώθησης αλλά και μάρκετινγκ των εκδηλώσεων, χωρίς να καταφέρει να βρει κατάλληλη, εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο όπου θα προβάλλονται και οι έξι διοργανώσεις, με σκοπό την προβολή του Αγίου Νικολάου ως τουριστικού προορισμού όπου υπάρχει και αναπτύσσεται ο Αθλητικός Τουρισμός και όπου υπάρχουν κι άλλες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξή του.

Το σημαντικό στη συνεργασία αυτή είναι η εξασφάλιση χορηγών που θα καλύψουν σημαντικό μέρος των δαπανών που απαιτούνται για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις. Ενδεικτικά αναφέρομε ότι το κόστος των περυσινών αγώνων SUP ανήλθε σε 26.000 ευρώ, από τα οποία 10.000 ήταν τα έπαθλα και ένα μεγάλο μέρος καλύφθηκε από χορηγούς της ΔΑΕΑΝ.