eot0806Συγκροτήθηκε, κατά προτεραιότητα, Ελεγκτική ομάδα από δημοσιονομικούς ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), η οποία αναλαμβάνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το έργο του ελέγχου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον ΕΟΤ έως τις 7 Ιανουαρίου, είχε ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή το ζήτημα της υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος στον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ αυτών και ειδικού συμβούλου του παρετηθέντα γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Οργανισμού, η οποία, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αφορούσε απόπειρα των συλληφθέντων να εξαργυρώσουν επιταγή του Οργανισμού, ύψους 147.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να διασταυρώνεται οφειλή του ΕΟΤ στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Στα πέντε άτομα συμπεριλαμβάνονταν 39χρονος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία μετά χρήσης. Ο ειδικός σύμβουλος βαρύνεται και με την κατηγορία της υπεξαίρεσης προς την υπηρεσία.

kerdos