Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο (-92%), τη Γερμανία (-90%) και την Μπενελούξ (-90%) είχαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ACI Europe.

Αντίθετα, τα αεροδρόμια στην υπόλοιπη Ευρώπη (Αλβανία, Αρμενία, τη Λευκορωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Ισραήλ, Κοσσυφοπέδιο, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία) είδαν βελτίωση στην κίνηση επιβατών.
Από το -60% στις αρχές Ιανουαρίου βελτιώθηκαν στο -55% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Ο συνολικός όγκος επιβατών

Ο συνολικός όγκος επιβατών στο ευρύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο αεροδρομίων μειώθηκε από -70% πέρυσι σε -83% στα μέσα Φεβρουαρίου. Δείχνοντας μια σαφή πτωτική τάση, όπως παρατήρησε η ACI Europe.

Από τις 14 Φεβρουαρίου, τα αεροδρόμια της Ευρώπης είχαν ήδη χάσει 182 εκατομμύρια επιβάτες από την αρχή του έτους, εκ των οποίων 157 εκατομμύρια έχουν χαθεί από αεροδρόμια ΕΕ / ΕΟΧ / Ελβετίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Μείωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας σε όλη την Ευρώπη

Μαζί με την πτώση της επιβατικής κίνησης, η ACI Europe σημείωσε επίσης ότι ο Φεβρουάριος σημειώνει συνεχή μείωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας σε όλη την Ευρώπη.
Ο αριθμός των αεροπορικών διαδρομών που χάθηκαν εντός και από την Ευρώπη αυξήθηκε περαιτέρω σε 6.914 αυτόν τον μήνα από 6.663 τον Ιανουάριο και 6.001 τον περασμένο Νοέμβριο.