Βυθίζονται σε πτώση 68% οι κρατήσεις στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αμερική. Η ζήτηση για ταξίδια από τη Βόρεια Αμερική προς την Ευρώπη κατέρρευσε αμέσως μετά την έκρηξη του Covid-19 στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με την ForwardKeys.
Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, οι κρατήσεις της Ευρώπης από τη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν κατά 68,1% σε ετήσια βάση.
Η πτώση αυτή προκλήθηκε από μια ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια κατάρρευση των κρατήσεων στην Ευρώπη – μια μείωση κατά 79% την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Σε πτώση και οι παγκόσμιες κρατήσεις στην Ευρώπη

Οι παγκόσμιες κρατήσεις στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 23,7% από τις 20 Ιανουαρίου (όταν η Κίνα επέβαλε περιορισμούς στις εξερχόμενες μετακινήσεις) έως τις 22 Φεβρουαρίου (όταν ξεκίνησε η έξαρση Covid-19 στη βόρεια Ιταλία).
Μόνο για την Ιταλία, ο αριθμός ακυρώσεων ξεπέρασε τις νέες κρατήσεις τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσε η ForwardKeys.
“Η άφιξη του ιού Covid-19 στην Ιταλία σηματοδοτεί μια νέα φάση στην ταξιδιωτική κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε ο Olivier Ponti, αντιπρόεδρος της ForwardKeys.
Η απόρριψη των κρατήσεων στην Ιταλία είναι ακόμη χειρότερη από άλλες κρίσεις στο παρελθόν όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η συμπεριφορά των κρατήσεων φαίνεται να είναι δυσανάλογη, καθώς τμήματα της Ευρώπης εκτός από την Ιταλία παρουσιάζουν πολύ σημαντικές μειώσεις στο ενδιαφέρον των επισκεπτών”.