St. Basil's Cathedral on Red Square under the morning sky pearl

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η κατάσταση στον τουριστικό κλάδο στη Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανησυχητική. Τα  πρόσφατα στοιχεία για τον εισερχόμενο τουρισμό στη Ρωσία δείχνουν ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών μειώθηκε κατά 30 φορές, σε σχέση με το 2019.

Η κύρια τουριστική ροή προέρχεται από τον Περσικό Κόλπο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ο εισερχόμενος τουρισμός στη Ρωσία δημιούργησε εισόδημα περίπου 12 δις δολαρίων ετησίως πριν από την πανδημία.
Η ελπίδα είναι να ανακάμψει μέχρι το 2023. Και να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερο εισόδημα.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να διαφημιστεί η χώρα σε διεθνείς εκθέσεις και φόρουμ. Καθώς και να βελτιωθεί η καμπάνια της Ρωσίας ως προορισμού στο εξωτερικό.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

H Ρωσική Ένωση Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας είναι αισιόδοξη ως προς το μέλλον. Αυτό αποδεικνύεται από τα λόγια του Προέδρου του οργανισμού Andrei Ignatiev.

«Σήμερα μπορούν να έρθουν τουρίστες από 55 χώρες σε εμάς, υπογραμμίζει. Πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα, να μάθουμε πώς να προσφέρουμε σωστά ένα προϊόν. Και φυσικά, να αναπτύξουμε την υποδομή.

Επιπλέον, έχουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ήμασταν μία από τις πρώτες χώρες που αναπτύξαμε ένα εμβόλιο κατά του Covid-19. Και το χρησιμοποιούμε με επιτυχία. Σε αυτή τη βάση, αναπτύξαμε τον εμβολιαστικό τουρισμό».

Η Μόσχα προσελκύει νέους και ενεργούς ταξιδιώτες

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Μόσχα παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός στη χώρα. Αποτελεί τον κύριο παράγοντα τόνωσης του εισερχόμενου τουρισμού στη Ρωσία. Πολλοί άνθρωποι την έχουν στους κορυφαίους προορισμούς στη “λίστα κουβά”. Αλλά ποιο είναι ακριβώς το προφίλ ενός επισκέπτη της Μόσχας από το εξωτερικό;

  • Ο τυπικός επισκέπτης είναι ένας νέος και ενεργός ταξιδιώτης μεταξύ 25 και 45 ετών. Περίπου το 70 % των ξένων τουριστών ταιριάζει με αυτό.
  • Οι ξένοι επισκέπτες συνήθως προετοιμάζονται εκ των προτέρων για το ταξίδι τους στη Μόσχα, περίπου 2-3 ​​μήνες. Μένουν στην πρωτεύουσα για επτά έως οκτώ ημέρες.

Γιατί οι ξένοι τουρίστες επισκέπτονται την Μόσχα

  • Οι Γερμανοί έρχονται στη Μόσχα για νέες εμπειρίες και γνώσει.
  • Οι Ιταλοί και Ισπανοί κυρίως για ψυχαγωγία.
  • Οι Γάλλοι θέλουν απλώς να αλλάξουν το περιβάλλον τους και να χαλαρώσουν.

Σχέδιο για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη

Οι ρωσικές αρχές έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την τόνωση του τουρισμού στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Αυτό περιλαμβάνει μέτρα για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και την τόνωση της ζήτησης. Καθώς και δραστηριότητες για τη διαφήμιση του τουριστικού δυναμικού των επιμέρους περιοχών.

Για παράδειγμα, η κατασκευή και η ανασυγκρότηση τουριστικών υποδομών προγραμματίζεται και θα συγχρηματοδοτηθεί από περιφερειακούς και ομοσπονδιακούς προϋπολογισμούς.

Η επιλογή των επενδυτικών έργων θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου έτους.

Επιπλέον, οι τουριστικές επιχειρήσεις θα λάβουν δάνεια για την κατασκευή ξενοδοχείων, με τις αιτήσεις να συλλέγονται προς το παρόν. Τα δάνεια θα εκδίδονται με 3-5% επιτόκιο ετησίως για έως και 15 χρόνια.