Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ITA Airways και η Lufthansa συνεχίζουν να βρίσκονται σε καλές διαπραγματεύσεις για επικείμενη είσοδο της Γερμανίας στην κρατική ιταλική αεροπορική εταιρεία.

Όπως ανακοινώθηκε «η ITA Airways συνεχίζει τις θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τη Lufthansa».

Ο όμιλος με έδρα τη Φρανκφούρτη είχε επιλεγεί ως πιθανός εταίρος από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών -τον σημερινό ιδιοκτήτη της ITA Airways- «με μοναδικό στόχο την επίτευξη μιας κερδοφόρας ανάπτυξης της εταιρείας».

 

Απέτυχαν οι συνομιλίες με το αμερικανικό ταμείο Certares

Η Lufthansa είχε ήδη επιδιώξει να αναλάβει την ITA Airways στις αρχές του έτους σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρεία MSC.

Ωστόσο, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι επέλεξε αρχικά την προσφορά του αμερικανικού ταμείου Certares.

Περαιτέρω συνομιλίες με τους Αμερικανούς απέτυχαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα η Lufthansa -από εδώ και στο εξής χωρίς την MSC- να ξαναβρεθεί στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Μέσων, διευθυντές της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας βρέθηκαν στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα για επίσημες συνομιλίες.

Κεντρικό θέμα των διαπραγματεύσεων φέρεται να είναι πόσες μετοχές της ITA θα μπορούσαν να πάνε στη Lufthansa και τι λόγο θα έχει η Ρώμη στο μέλλον.
Η νέα κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι αγωνιά -για ιδεολογικούς λόγους- να διατηρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη την επιρροή της η Ιταλία.

 

Νέες προσλήψεις

Η ITA Airways ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια της για τους επόμενους μήνες, στα οποία, μεταξύ άλλων, θα προσληφθούν 1.200 νέοι πιλότοι και αεροσυνοδοί.

Επιπλέον, ο στόλος πρόκειται να επεκταθεί από τα σημερινά 65 αεροσκάφη σε 104. Το επόμενο έτος, εννέα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων θα προστεθούν, σύμφωνα με το σχέδιο.
Από αυτή την άποψη, η αεροπορική εταιρεία έκανε λόγο για «εξαιρετικά αποτελέσματα» παρά τη δύσκολη διεθνή κατάσταση.