Συναγερμό έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό ο σεισμός που σημειώθηκε στις 14.13 στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος ήταν 5,1 ρίχτερ, με το επίκεντρο στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5 χλμ. με τους επιστήμονες να εξηγούν ότι εκεί οφείλεται το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Ο σεισμός στην Αθήνα όπως είναι φυσικό σήμανε συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.
Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Μονάδες Υγείας της ευρύτερης περιοχής, όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας.
Ειδικότερα, το «Θριάσειο» νοσοκομείο εφημερεύει και έχει τεθεί σε επιφυλακή το «Αττικόν».

Από το ισχυρό σεισμό κατέρρευσε ένα ερειπωμένο σπίτι στην οδό Ερμού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.
Για ασφάλεια δόθηκε εντολή να εκκενωθούν όλα τα δημόσια κτίρια.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς, ενώ υπήρξαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών καθώς και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Οδηγίες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων απευθύνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής την Αττική, με επίκεντρο τη Μαγούλα.

Όπως σημειώνουν οι εταιρείες, το δίκτυο έχει υπερφορτωθεί και γι’ αυτό υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό, προτείνουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές του διαδικτύου (WhatsApp, Viber, Skype, Messenger κ.α.), ώστε να αποσυμφοριστεί το δίκτυο.