Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον συνεχίζεται η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων, (EBITDA) της Lamda Development μετά τη θετική εικόνα του 2016. Το EBITDA της Lamda παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση 4,5%  το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με αντίστοιχο περυσινό φθάνοντας τα 11,6 εκατ. ευρώ. Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε 9,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2016.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωση της η εταιρεία, κατά το α’ τρίμηνο 2017 ο συνδυασμός ακραίων καιρικών συνθηκών με τις παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς επηρέασαν σημαντικά τη πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού στα εμπορικά μας κέντρα, επηρεάζοντας  τους βασικούς εμπορικούς δείκτες. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση 4,7% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2016 ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε  μείωση της τάξεως του 6,4%. Η μέση πληρότητα και των 3 εμπορικών κέντρων (Golden Hall, The Mall Athens και Mediterranean Cosmos) προσεγγίζει το 98%  με έντονο το ενδιαφέρον για  νέες μισθώσεις.

«Ωστόσο η  διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών μας κέντρων εν συγκρίσει  με την λοιπή  αγορά λιανικής  επιβεβαιώνεται από τη προτίμηση  που σταθερά επιδεικνύει το καταναλωτικό κοινό. Οι συνεργάτες μας, έμποροι λιανικής, συνεχίζουν να τυγχάνουν αδιάλειπτης υποστήριξης σε προωθητικές ενέργειες  διαφήμισης  και επικοινωνίας προσβλέποντας στα οφέλη των υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας» συμπληρώνει η Lamda.