Σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ.

Ειδικότερα, η διαμονή σε αλυσίδες ξενοδοχείων είναι δύο φορές ή τρεις φορές ακριβότερη από ότι σε ξενοδοχεία των ίδιων αλυσίδων σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις 14 έως τις 18 Μαΐου του 2019, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ και πολλά ξενοδοχεία έχουν ήδη κλείσει πλήρως για αυτή την περίοδο ενώ όσα έχουν ακόμα δωμάτια προσφέρουν κρατήσεις σε πολύ υψηλές τιμές.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους ειδικούς, το θέμα δεν είναι μόνο στη διεξαγωγή του ανταγωνισμού, αφού η χώρα γενικά έχει γίνει ένας από τους πιο ακριβούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια.

Οι ειδικοί αποδίδουν τις υψηλές τιμές στην έλλειψη δωματίων, στα ακριβά ακίνητα, στους μεγάλους μισθούς και στο ισχυρό εθνικό νόμισμα.

Επίσης, τα ακριβά δωμάτια του ξενοδοχείου επιτρέπουν στους ξενοδόχους να αντισταθμίζουν την εκροή των τουριστών κάθε δύο έως τρία χρόνια λόγω των εχθροπραξιών.

Επιπλέον, οι πάροχοι φιλοξενίας δεν μειώνουν τις τιμές, καθώς οι άνθρωποι έρχονται στο Ισραήλ όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για το προσκύνημα και τις «συναισθηματικές συνδέσεις». Αυτοί οι ταξιδιώτες θα επισκεφθούν τη χώρα ακόμη και με υψηλό κόστος.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ένας αριθμός τουριστών ρεκόρ στο Ισραήλ – περισσότεροι από 4 εκατομμύρια επισκέπτες.

.