Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ζήτηση προσωπικού για επαγγελματικά ταξίδια βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την C&M Travel Recruitment, εταιρεία εξειδικευμένη σε θέματα ταξιδιωτικών προσλήψεων.

Το πρακτορείο που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι είχε τον πιο πολυσύχναστο Αύγουστο για θέσεις εργασίας στον ταξιδιωτικό κλάδο για πάνω από μια δεκαετία.

Ταυτόχρονα, ο συνολικός αριθμός των κενών θέσεων σε όλα τα ταξίδια έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του 2022 και ο αριθμός των υποψηφίων μειώθηκε επίσης στο χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Η Barbara Kolosinska διευθύνουσα σύμβουλος της C&M, δήλωσε ότι υπήρξε «σημαντική αύξηση» στη ζήτηση για υποψηφίους για επαγγελματικά ταξίδια από τον Φεβρουάριο και αυτή η τάση συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Όπως τόνισε «ενώ ο Αύγουστος σημείωσε πτώση σε θέσεις για επαγγελματικά ταξίδια σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η ζήτηση για τέτοιους υποψηφίους παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με 159% περισσότερα άτομα να τοποθετούνται σε επαγγελματικούς ταξιδιωτικούς ρόλους σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019».

Σχετικά με τον Σεπτέμβριο είπε πως σημειώνεται «σημαντική ανάκαμψη στη δραστηριότητα» μέχρι στιγμής, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.