Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM έχει ακυρώσει 47 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο και την Κυριακή -30 Απριλίου και 1 Μαΐου, αντίστοιχα- λόγω της αναμενόμενης εκρηκτικής κίνησης στο αεροδρόμιο Schiphol.

Το Schiphol ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις διακοπών και την επόμενη εβδομάδα. Καθώς και να μην κάνουν νέες κρατήσεις από τις 2 έως τις 8 Μαΐου για να αποφευχθεί το χάος με το πλήθος των επιβατών.
Οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί είναι εξαγριωμένοι που το αεροδρόμιο θέτει σε κίνδυνο τις διακοπές του Μαΐου των Ολλανδών.

Εδώ και μία εβδομάδα, οι επιβάτες περιμένουν για ώρες στο αεροδρόμιο επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για να χειριστεί τις αποσκευές και να ελέγξει τα διαβατήρια.

Η αεροπορική εταιρεία είχε ακυρώσει σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 60 πτήσεις (αναχωρήσεις και αφίξεις), από το διεθνές αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Οι ακυρώσεις είναι προληπτικές και η KLM ελπίζει να διατηρήσει διαχειρίσιμο τόσο το πλήθος στο αεροδρόμιο, όσο και τον φόρτο εργασίας για το προσωπικό της.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγο, ότι δεν αναμένει περισσότερες ακυρώσεις, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Η KLM καλεί τους ταξιδιώτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο νωρίς, για να περάσουν από τις διαδικασίες check-in, ασφάλειας και ελέγχου διαβατηρίων.

3.500 λιγότεροι επιβάτες στο Schiphol αυτό το Σαββατοκύριακο

Το αεροδρόμιο Schiphol ζήτησε προηγουμένως από τις αεροπορικές εταιρείες να βοηθήσουν στη μείωση της πίεσης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι αεροπορικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ακυρώνοντας πτήσεις, κάνοντας εκ νέου κράτηση επιβατών και μεταφέροντας ορισμένες πτήσεις στο κοντινό αεροδρόμιο του Ρότερνταμ της Χάγης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Schiphol.

Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ δήλωσε ότι μείωσε τις εκτιμήσεις επιβατών τις επόμενες ημέρες λόγω των αλλαγών.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να διερευνούν ποιες πτήσεις μπορούν να μετακινηθούν.

Ο στόχος του Schiphol να έχει 3.500 λιγότερους επιβάτες στο αεροδρόμιο το Σαββατοκύριακο έχει σχεδόν επιτευχθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
Οι ταξιδιώτες πρέπει ακόμα να λάβουν υπόψη το πλήθος και τους χρόνους αναμονής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αερολιμένα.