Του Χάρη Ντιγριντάκη

Παρά τις προκλήσεις του μακροοικονομικού περιβάλλοντος ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης και στρατηγικές κινήσεις χρηματοοικονομικής θωράκισης. Ταυτόχρονα επανέρχεται στην κερδοφορία μετά από μια 10ετία παρουσιάζοντας κέρδη προ φόρων στα 43 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα ενισχύει τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο EBITDA εννεαμήνου των τελευταίων ετών και επιστρέφοντας σε καθαρή (μετά από φόρους) κερδοφορία μετά από 10 έτη

Με αυξημένες θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές στα 39,8 εκατ. ευρώ, θετικό πρόσημο 16 εκατ. ευρώ στα καθαρά κέρδη (ΕΑΤ) συνεχίζει να καταγράφει ανοδική πορεία σε όλα του τα βασικά μεγέθη.

Επιπρόσθετα τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) κατέγραψαν αύξηση >100% και ανήλθαν στα 102 εκατ., ευρώ ο συνολικός Κύκλος Εργασιών Ομίλου παρουσίασε αύξηση 16% και ανήλθε στα 739 εκατ. ευρώ ενώ τα συγκρίσιμα Κέρδη προ φόρων τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 41% και ανήλθαν στα 185 εκατ. ευρώ

Η ΑΚΤΩΡ με ανεκτέλεστο 2,7 δις και αυξημένο κύκλο εργασιών συνεχίζει τις θετικές της επιδόσεις με έσοδα 380 εκατ. ευρώ και αδιαμφησβήτητη πλέον την επανάκαμψη της λειτουργικής της κερδοφορίας και θετικές προοπτικές για το μέλλον.

Ακολούθως την 15η Δεκεμβρίου 2022 αναμένεται να λάβει χώρα και η πλήρης προπληρωμή του διεθνούς ομολόγου εκδόσεως της θυγατρικής ELLAKTOR VALUE PLC, επιτυγχάνοντας την περαιτέρω απομόχλευση του Ομίλου και ενίσχυση της κεφαλαιακής του δομής.

Στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου παραμένουν η ισχυροποίηση των κύριων τομέων δραστηριότητας, η ενίσχυση συνεργειών, η ουσιαστική προώθηση καινοτόμων πρακτικών.