Συμφωνία για την εξαγορά του γερμανικού ταξιδιωτικού πράκτορα FTI Group και τρίτου μεγαλύτερου στην Ευρώπη, υπέγραψε κοινοπραξία με επικεφαλής την Centares, επενδυτικής εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Η Certares με έδρα τη Νέα Υόρκη διαθέτει συμμετοχές σε πολλές τουριστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων ο ταξιδιωτικός πράκτορας G Adventures και η Latam Airlines.

Η κοινοπραξία υπέγραψε τη συμφωνία για την εξαγορά του ομίλου FTI και τη χρηματοδότησή του και θα ελέγχει στο μέλλον την εταιρεία.

125 εκατ. ευρώ σε νέο κεφάλαιο

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η FTI θα λάβει κεφάλαια συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ για την επόμενη φάση ανάπτυξης και για τη χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο σημερινός μέτοχος – μέχρι χθες η αιγυπτιακή επιχειρηματική οικογένεια Sawiris κατείχε το 75,1% των μετοχών – συμφώνησε να παράσχει οικονομική στήριξη και περαιτέρω επενδύσεις.

Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις και προϋποθέσεις. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Certares”, δήλωσε ο κ. Karl Markgraf, διευθύνων σύμβουλος του FTI Group. Η Certares είναι κορυφαίος επενδυτής στον παγκόσμιο κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού.

Με την υποστήριξη της Certares και την εκτεταμένη εμπειρία της στον τομέα, καθώς και με το κεφάλαιο που παρέχει η κοινοπραξία, ο FTI βρίσκεται σε μοναδική θέση για μελλοντική ανάπτυξη και κερδοφορία που θα ωφελήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των επιχειρηματικών εταίρων και των εργαζομένων.

Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε το επόμενο κεφάλαιο της επιτυχίας μας και να εδραιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας ως κορυφαίος παίκτης στον γερμανικό και ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα.”.