Πρωτοπόρος στην υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης είναι ο Δήμος Καρδίτσας ο οποίος εγκατέστησε και λειτουργεί σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και μάλιστα βρίσκεται σε πολύ κοντά στα 4 ξενοδοχεία της Καρδίτσας για την εξυπηρέτηση των πελατών τους επί της οδού Ιεζεκιήλ 32 δίπλα από το Δημαρχείο.
Ο πρώτος δημοτικός σταθμός φόρτισης για όλη τη Θεσσαλία θα παρέχει την υπηρεσία φόρτισης δωρεάν, για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Και το κόστος κατασκευής του καλύφθηκε από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

“Ως Δήμος Καρδίτσας κάνουμε πράξη την ανάγκη για βιώσιμη αστική και υπεραστική κινητικότητα, δήλωσε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, την ανάγκη για την προώθηση έξυπνων και λειτουργικών λύσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Η νέα δημοτική αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αναζήτηση της καινοτομίας, στην αναζήτηση της πρωτοπορίας, στην δημιουργία ταυτότητας για την πόλη μας. Δημιουργούμε την Καρδίτσα του Αύριο, την πόλη που αξίζει να ζεις, την πόλη που ζεις από επιλογή”.
Από τους πρώτους που έσπευσαν να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καθώς η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί για τις ανάγκες της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

Πληροφορίες για το σημείο φόρτισης

  • Τροφοδοτείται από τριφασική παροχή, με ρεύμα 32 Α max ανά φάση και είναι μέγιστης ονομαστικής ισχύος 22 Kw ανά σημείο φόρτισης (2×22 Kw).
  • Διαθέτει σήμανση CE και συμμορφώνεται με την Οδηγία 2004/108/ΕΚ για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα και την Οδηγία 2014/35/ΕΕ για το ηλεκτρολογικό υλικό.
  • Ο σταθμός πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως ισχύει σήμερα.
  • Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα πρέπει να διαθέτουν καλώδιο δημόσιας φόρτισης.