Στην υλοποίηση μελέτης για τις αγορές του εξωτερικού προχωρά άμεσα ο ΕΟΤ όπως ανακοίνωσε ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος από το βήμα  οικονομικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο. Μάλιστα, αφού καυτηρίασε το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στάθηκε υπέρμαχος της χάραξης στρατηγικής σε όλα τα πεδία.

Στην ομιλία του ο νέος γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι το υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού είναι κουρασμένο, συμπορευόμενος έτσι με τους φορείς του τομέα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” θα πρέπει να εμπλουτιστεί. Αναφερόμενος στην κατεύθυνση της ορθολογικής ανάπτυξης του τουρισμού, αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ μετράει το πολύ 14 μήνες θητείας, στάθηκε υπέρμαχος της θεσμικής μονιμότητας του γενικού γραμματέα για να μπορεί να υπάρχει συνέχεια στο έργο της τουριστικής πολιτικής. “Φιλοδοξώ να είμαι ο τελευταίος γραμματέας που θα είναι μετακλητός”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ.Καραχάλιος.

Στον άξονα της τουριστικής ανάπτυξης ο κ. Καραχάλιος επισήμανε ότι θα πρέπει δοθεί  έμφαση και στις υπάρχουσες ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται και όχι μόνο στο πως θα προσελκύσουμε νέες επενδύσεις.