Nέες επενδύσεις ύψους περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πραγματοποιήσει η Delta στους εταίρους LatamAeromexico και Virgin Atlantic, καθώς οι εν λόγω αεροπορικές εταιρείες βγαίνουν από το άρθρο 11 της πτώχευσης ή της αναδιάρθρωσης.

Οι επενδύσεις θα προσδώσουν στη Delta μερίδιο 20% στην Aeromexico, 10% στη Latam και 49% στη Virgin Atlantic.

Η Delta εισήλθε στην πανδημία με 49% συμμετοχή στην ιδιοκτησία των εταίρων της στην κοινοπραξία Aeromexico και Virgin Atlantic και 20% στην Latam, με την οποία επιδιώκει την έγκριση της κοινοπραξίας από το Υπουργείο Μεταφορών.

Ωστόσο, οι επενδύσεις αυτές χάθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδικασιών του της ενταξης σε πτώχευση  της Aeromexico και της Latam και κατά τη διάρκεια της υπό την εποπτεία του Ηνωμένου Βασιλείου αναδιάρθρωσης της Virgin Atlantic.

Οι απώλειες ήταν σημαντικές. Η Delta επένδυσε 360 εκατ. δολάρια στη Virgin Atlantic στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας στα τέλη του 2012 ενώ επένδυσε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια στη Latam στο πλαίσιο μιας συμφωνίας στα τέλη του 2019.

Τέλος, η Delta διέγραψε την αξία των 770 εκατομμυρίων δολαρίων της επένδυσης στην Aeromexico κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2020.

Σε μια ανακοίνωση της Δευτέρας, η Delta υπογράμμισε την αξία της ανανέωσης των διεθνών συνεργασιών της, καθώς τα παγκόσμια ταξίδια αυξάνονται ξανά.

“Αυτές οι στρατηγικές επενδύσεις στους συνεργάτες μας θα μεταμορφώσουν την ικανότητά μας να βελτιώνουμε τα ταξίδια για τους πελάτες μας, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία παράλληλα με την προσφορά στους πελάτες μας ενός ασυναγώνιστου δικτύου μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και των κορυφαίων αγορών παγκοσμίως”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ed Bastian.

Η Virgin Atlantic ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε συνολικά 400 εκατομμύρια λίρες (περίπου 530 εκατομμύρια δολάρια) νέας χρηματοδότησης από τους μετόχους της Virgin Group και της Delta που θα βοηθήσει την  αεροπορική εταιρεία να ξεπεράσει τις απώλειες της πανδημίας πανδημία.