Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) προειδοποιεί ότι η παρατεταμένη διάρκεια της έκρηξης του Covid-19 θα μειώσει δραματικά τις προοπτικές ανάπτυξης στα αεροδρόμια Ασίας-Ειρηνικού (APAC)
Το ACI World καλεί τις ρυθμιστικές αρχές και τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μέτρα ανακούφισης για την βιωσιμότητα τους που θα ανταποκρίνονται στα τοπικά επίπεδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ACI World, η APAC έχει τον υψηλότερο αντίκτυπο, ενώ ο όγκος επιβατικών μεταφορών μειώθηκε κατά -24% για το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα επίπεδα κυκλοφορίας πριν από τον Covid-19.
Εντός της περιοχής APAC, η ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και η Νότια Κορέα παραμένουν στο επίκεντρο των επιπτώσεων με μεγάλες απώλειες στον όγκο της κυκλοφορίας.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής είναι πολύ έντονος και αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την αεροπορική κυκλοφορία κατά -4,2%, καθώς οι ταξιδιώτες να προσαρμόζουν τα σχέδια τους και τις και οι αεροπορικές εταιρείες τις προσφορές θέσεων στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.