Σύνταξη tourismtoday.gr

Σε περαιτέρω ανάπτυξη στις αγορές κρουαζιέρας ωκεανών και ποταμών στοχεύει, η TUI UK & Ireland, καθώς ανέφερε μια ισχυρή περίοδο κρατήσεων στις αρχές του 2023.

«Αυτό που είναι φανταστικό είναι να βλέπεις πόσο καλά αποδίδει η κρουαζιέρα, τόνισε ο Richard Sofer, διευθυντής εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην TUI UK & Ireland.

Πέρασε προφανώς μια πολύ δύσκολη περίοδο με την πανδημία. Αλλά οι κρατήσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ήταν απολύτως πετυχημένες.
Η άνοδος τους δεν αφορά την καλοκαιρινή σεζόν αλλά και τον ερχόμενο χειμώνα και το καλοκαίρι του του 2024. Είναι ακόμα πιο μπροστά από εκεί που ήταν στο παρελθόν».

Η γραμμή κρουαζιέρας της TUI UK & Ireland η Marella Cruises, προσθέτει ένα πέμπτο πλοίο τον Μάιο, το Marella Voyager. Παράλληλα υπάρχουν τρία πλοία στον στόλο κρουαζιέρων ποταμού.

Σχετικά με το εάν η γραμμή θα προσθέσει περισσότερα κρουαζιερόπλοια, είπε «πάντα βασίζεται στην απόκτηση σωστών πλοίων και στη σωστή τιμή».

Τόνισε επίσης ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να προσφέρει «πολλά περισσότερα δρομολόγια σε ποτάμια εκτός Ευρώπης». Παράλληλα τα ποντοπόρα πλοία μπορούν να προσφέρουν νέους προορισμούς.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν κρουαζιέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο ο επικεφαλής ανάπτυξης είπε ότι «ενδέχεται να υπάρξουν ευκαιρίες στο μέλλον για κρουαζιέρες από το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο στόλος μεγαλώνει».

Ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος στην TUI UK & Ireland, επισήμανε ότι το «μειονέκτημα της κρουαζιέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο καιρός.» Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι ταξιδιώτες αναζητούν κρουαζιέρες σε μέρος ζεστό και πιο ηλιόλουστο.»