Η Delta Air Lines ζητά από τους πιλότους να μειώσουν την ελάχιστη εγγυημένη αμοιβή κατά 15% για ένα έτος, λέγοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία να αποφύγει τις απολύσεις όταν η ομοσπονδιακή ενίσχυση μισθοδοσίας εξαντληθεί τον Οκτώβριο.

Ένα στέλεχος είπε σε σημείωμα προς τους πιλότους την Παρασκευή, ότι η Delta πρέπει να συρρικνωθεί λόγω μιας απότομης πτώσης που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο John Laughter, ανώτερος αντιπρόεδρος της πτητικής λειτουργίας της Delta, δήλωσε ότι η προσέγγιση της αεροπορικής εταιρείας “είναι να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας”.

Η Ένωση Πιλότων Air Line τόνισε ότι η Delta θα πρέπει πρώτα να δει πόσο καλά λειτουργούν τα εθελοντικά μέτρα, όπως οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν μερικώς άδεια μετ ‘αποδοχών. Η ένωση ήταν επίσης αναστατωμένη που η Delta πήγε απευθείας στα μέλη της για να περιγράψει μια πρόταση που προφανώς είχε υποβληθεί σε διαπραγματευτές συνδικάτων νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η United έστειλε προειδοποιήσεις σε 2.250 πιλότους ότι οι θέσεις εργασίας τους θα μπορούσαν να εξαλειφθούν τον Οκτώβριο, όταν λήξει η ομοσπονδιακή ενίσχυση μισθοδοσίας της αεροπορικής εταιρείας 5 δισεκατομμυρίων.

Η πρόταση και η απάντηση της Delta από την ένωση δείχνουν την πίεση που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες και οι υπάλληλοί τους, καθώς η ελπίδα για ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια φαίνεται να καθυστερεί. Τα αεροπορικά ταξίδια των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 95%.

Η Delta έχει στείλει ειδοποιήσεις σε περισσότερους από 2.500 από τους 14.000 πιλότους.