Στην προβολή ευκαιριών για την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών ώστε να αυξηθούν οι Κινέζοι τουρίστες στο νησί, επικεντρώνεται ο Δήμος Ρόδου και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων της περιοχής.

Η πρώτη προσπάθεια προσέγγισης της τουριστικής αγοράς της Κίνας, έγινε μέσω του πιστοποιημένου από την Κινεζική Κυβέρνηση οργανισμού «Welcome Chinese» σε εκδήλωση στην Ρόδο παρουσία του Κινέζου Πολιτιστικού Ακόλουθου της Πρεσβείας στην Ελλάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Chao.

Στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Δήμο Ρόδου, για να παγιωθεί η συνεργασία με την κινέζική τουριστική αγορά, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος.

“Η σημερινή εκδήλωση, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ροδου Φώτη Χατζηδιάκος, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά έρχεται να προστεθεί στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής για την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του εξερχόμενου από την Κίνα τουρισμού”.

Την Ευρώπη επισκέπτονται συνολικά 10 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες, όμως ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, καθώς ανέρχεται στις 120.000 ή μόλις 0.1%, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση.

“Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ανεκμετάλλευτα εκατομμύρια που μπορούμε να επενδύσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Ματσίγκος.