kefallonia2103Σε πλήρη λειτουργία, με αποκατεστημένες όλες τις ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, είναι όλα τα ξενοδοχεία στην Κεφαλλονιά, όπως διαβεβαίωσε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) Μαρία Κλεάνθη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο ημερίδας με θέμα «Εμπειρίες και διδάγματα από τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς 2014», η κα Κλεάνθη τόνισε ότι δόθηκε εξαρχής βάρος στα ξενοδοχεία προκειμένου να λειτουργήσουν την τουριστική περίοδο.

«Διατέθηκαν συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων οι 400.000 είναι επιδοτήσεις ενοικίου και συγκατοίκησης, συστέγασης δηλαδή των σεισμοπλήκτων με κάποιους συγγενείς» εξήγησε η διευθύντρια της Υπηρεσίας. Πρόσθεσε, δε, ότι εκκρεμούν άδειες επισκευών σε περίπου 300 σπίτια στο νησί, γεγονός που απέδωσε σε ελλείψεις που παρατηρούνται στους κατατεθειμένους φακέλους αιτήσεων.

Πάντως, τα δημόσια κτήρια στην Κεφαλλονιά φαίνεται πως «ανταποκρίθηκαν» ικανοποιητικά στον σεισμό, αφού σύμφωνα με μελέτη των καθηγητών του ΑΠΘ Α. Σέξτου και Κ. Στυλιανίδη «δεν παρατηρήθηκε περίπτωση τέτοιου κτηρίου το οποίο να παρουσίασε σημαντικές βλάβες και να διέλαθε την προσοχή του προσεισμικού ελέγχου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ