Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι απεργίες στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, συνεχίζονται και αυτό τον μήνα.

Εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της Συνοριακής Δύναμης στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου απεργούν έως αύριο 3 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το ωράριο εργασίας.

Η κινητοποίηση μπορεί να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, καθώς αρνούνται επίσης να εργαστούν υπερωρίες μεταξύ 4 και 22 Σεπτεμβρίου.

Απεργία σε Ιταλικά αεροδρόμια

Μια τετράωρη απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου θα επηρεάσει ορισμένα από τα κύρια αεροδρόμια της Ιταλίας -σε δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές στην πόλη- και αναμένεται να οδηγήσει σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Θα συμμετέχουν πιλότοι και πληρώματα καμπίνας της ITA Airways και της Wizz Air που θα απεργούν μεταξύ 13.00 και 17.00, παράλληλα με το προσωπικό του αεροδρομίου (την ίδια ώρα).

Η κινητοποίηση θα περιλαμβάνει ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Ρώμη (Fiumicino) και  Σαρδηνία (Olbia), χειριστές αποσκευών στα αεροδρόμια Μιλάνο Μαλπένσα, Φλωρεντία και Πίζα.

Η ιταλική αρχή πολιτικής αεροπορίας ENAC πρόκειται να παρέχει ενημερώσεις στον ιστότοπο της πιο κοντά στην ημερομηνία της απεργίας.