Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ζήτηση για διακοπές σε ταξιδιωτικούς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων από Γερμανούς  συνεχίζει να αυξάνεται, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία από tour operators της χώρας.
Μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, η επιθυμία για αποδράσεις παραμένει αδιάκοπη. Οι τουρίστες από τη Γερμανία προσελκύονται και πάλι σε μακρινούς και ονειρεμένους προορισμούς, στη Βόρεια Αμερική, τον Ινδικό Ωκεανό και την Καραϊβική.

Στον Dertour Group, «οι ΗΠΑ και ο Καναδάς προηγούνται και ακολουθούν οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες καθώς και η Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό και η Κούβα», επισημαίνει ο Jan Frankenberg, διευθυντής μεγάλων αποστάσεων.

Ωστόσο, η Ταϊλάνδη είναι ένας από τους μεγαλύτερους νικητές τον επόμενο χειμώνα, εν μέρει λόγω της καλής σχέσης τιμής-απόδοσης.

Όπως εξηγεί ο Jan Frankenberg «εδώ, το κόστος για τις υπηρεσίες δεν έχει σχεδόν καθόλου αυξηθεί σε σύγκριση με το 2019, σε αντίθεση με πολλούς άλλους προορισμούς.
Το ενδιαφέρον για το Βιετνάμ, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Σρι Λάνκα αυξάνεται επίσης έντονα».

Η επιστροφή της Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα βιώνει επίσης μια εκπληκτική επιστροφή. Ταϊλάνδη, Μαλδίβες, Μαυρίκιος και ΗΠΑ είναι κορυφαίοι προορισμοί για μακρινά ταξίδια. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον παρά τις υψηλές τιμές των ξενοδοχείων.

Οι κορυφαίοι προορισμοί στο Alltours περιλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό, τις Μαλδίβες και την Ταϊλάνδη.
Τα στοιχεία για το Κουρασάο και τις Σεϋχέλλες εξελίχθηκαν επίσης «πολύ θετικά», λέει η εταιρεία.

Μεγάλη ζήτηση για την Ιαπωνία

Η Ταϊλάνδη, οι Μαλδίβες και οι ΗΠΑ κυριαρχούν επί του παρόντος στη ζήτηση σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων στην TUI, όπως αναφέρει ο διευθυντής Steffen Boehnke.
Η ζήτηση είναι επίσης εκπληκτικά ισχυρή για το Κατάρ και την Ιαπωνία.
Σημαντική άνοδο καταγρέφει η Airtours για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ταϊλάνδη, οι Μαλδίβες, το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συγκαταλέγονται επίσης στους κορυφαίους προορισμούς σε Schauinsland-Reisen.
Ο επικεφαλής Andreas Rüttgers περιγράφει το νησί της Ζανζιβάρης -το οποίο αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη ζήτηση- ως ανερχόμενο αστέρι.