Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι θα στοχεύσει σε επισκέπτες της Μέσης Ανατολής. Αυτή θα είναι η βασική στρατηγική αγορά στις προσπάθειες της Visit Hungary Ltd. να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα.

Για τον λόγο αυτό η Ουγγαρία θα ανοίξει ένα νέο τουριστικό γραφείο το φθινόπωρο 2021, στο Ντουμπάι.

“Το άνοιγμα του τουριστικού γραφείου μας στο Ντουμπάι θα αποτελέσει ορόσημο και απόδειξη της σημαντικής επένδυσης μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε η Φρουζίνα Ζακαριάς Αναπληρωτής Διευθύνουσα Σύμβουλος της Visit Hungary Ltd.

Η Ουγγαρία διαθέτει πληθώρα επιλογών για να γοητεύσει τους επισκέπτες της Μέσης Ανατολής. Όπως πολυτελείς εμπειρίες τρόπου ζωής, φυσικά τοπία και την μοναδική γαστρονομία.

Ελπίζουμε ότι πολλοί φιλόδοξοι ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ και τα γύρω κράτη του Κόλπου θα επιλέξουν να επισκεφθούν την Ουγγαρία, μόλις ανοίξουν τα σύνορα και είναι ασφαλές”.

Πριν από την πανδημία Covid, η Ουγγαρία είδε ρεκόρ 16,2 εκατομμυρίων επισκεπτών. Καθώς και πάνω από 42 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ουγγρικά καταλύματα.

Σε σύγκριση με τα τουριστικά αποτελέσματα του 2010, ο αριθμός των επισκεπτών διπλασιάστηκε, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών ήταν σχεδόν 85% υψηλότερος.

Η Βουδαπέστη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, αποδεικνύεται ένας ακαταμάχητος προορισμός. Με το μοναδικό μείγμα από αξιοθέατα και εκπληκτική αρχιτεκτονική προσέλκυσε ρεκόρ 5,7 εκατομμυρίων τουριστών το 2019.

Ωστόσο, ως συνέπεια των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας Covid-19, ο αριθμός των εισερχόμενων τουριστικών ταξιδιών μειώθηκε σημαντικά το 2020.

Η Ουγγαρία γνώρισε εντυπωσιακή ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας τα τελευταία χρόνια, με μια συναρπαστική σειρά νέων και ανακαινισμένων μεγάλων και μπουτίκ ξενοδοχείων