Κατά τη διάρκεια της τελικής συνόδου της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) στο Ριάντ, η πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι, ανακοινώθηκε ως η πόλη υποδοχής για το 2023, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αφρική.

Η Ρουάντα, θα επιδείξει τη δύναμη του βιώσιμου τουρισμού για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Το WTTC έκλεισε σήμερα τη μεγαλύτερη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής με περισσότερους από 3.000 αντιπροσώπους να παρευρίσκονται στην εκδήλωση στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του παγκόσμιου τουριστικού οργανισμού έλαβαν μέρος ομιλητές όπως η πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι , ο πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν και ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, Έντουαρντ Νόρτον .

Στην πιο σημαντική εκδήλωση Ταξιδιών και Τουρισμού στο ημερολόγιο, την Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής που καταρρίπτει το ρεκόρ του WTTC, συμμετείχαν περισσότερες από 85 χώρες και περισσότεροι από 50 υπουργοί.

Περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την εκδήλωση, με πολλές χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν εξ αποστάσεως.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το WTTC και το Υπουργείο Τουρισμού του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εγκαινίασαν την Περιβαλλοντική & Κοινωνική Έρευνα (ESR).

Αυτά τα πρωτοποριακά νέα δεδομένα περιγράφουν λεπτομερώς το κλιματικό αποτύπωμα του παγκόσμιου τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού, και σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η έρευνα καλύπτει 185 χώρες σε όλες τις περιοχές και θα ενημερώνεται κάθε χρόνο με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Το WTTC παρουσίασε επίσης την Έκθεση Οικονομικών Επιπτώσεων των Πόλεων (EIR). Με τη χορηγία της Visa , η έκθεση δείχνει ότι οι πόλεις παραμένουν οι κινητήριες δυνάμεις του παγκόσμιου τουρισμού και θα οδηγήσουν την ανάκαμψη του κλάδου και των οικονομιών γύρω από τον κόσμο.

Απευθυνόμενη στους αντιπροσώπους κατά την τελική της ομιλία, η Τζούλια Σίμπσον , Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC είπε: «Η Σαουδική Αραβία θα είναι ο επόμενος σημαντικός προορισμός για τους επισκέπτες καθώς επενδύει 800 δισεκατομμύρια δολάρια για την προβολή του Βασιλείου στον κόσμο.

«Από την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τα χιονισμένα βουνά, η Σαουδική Αραβία είναι γεμάτη εκπλήξεις.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που η Ρουάντα θα φιλοξενήσει την επόμενη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής μας το 2023. Μια καταπληκτική χώρα διάσημη για το έργο της διατήρησης, η Ρουάντα χτίζει τη φήμη της ως προορισμός που πρέπει να δείτε».

Με θέμα «Ταξιδέψτε για ένα καλύτερο μέλλον» η εκδήλωση στο Ριάντ επικεντρώθηκε στην αξία του κλάδου, όχι μόνο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά για τον πλανήτη και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο.