Η Saudia, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, ξεκινά την εκστρατεία «Your Ticket Your Visa». Στόχος της είναι να διευκολύνει την πρόσβαση των ταξιδιωτών στη Σαουδική Αραβία. Η καμπάνια περιλαμβάνει ένα σύστημα ψηφιακής ολοκλήρωσης που συνδέει τις βίζες διέλευσης με τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ειδικότερα, η Σαουδική Αραβία προσφέρει στους πελάτες ακόμη ευκολότερη πρόσβαση στο Βασίλειο μέσω ενός συστήματος ψηφιακής ενοποίησης που συνδέει τις βίζες διέλευσης με τα αεροπορικά εισιτήρια.

Από όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας, οι επισκέπτες θα μπορούν να μείνουν στο Βασίλειο έως και 96 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα μπορούν να ταξιδέψουν, να επισκεφθούν τη χώρα και να κάνουν Umrah.

«Η κυκλοφορία αυτής της καινοτόμου και απρόσκοπτης ενδιάμεσης βίζας είναι η πρώτη του είδους της στον κλάδο των αερομεταφορών και είναι ένα σημαντικό βήμα στο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού μας», δήλωσε ο Captain Ibrahim Koshy, Διευθύνων Σύμβουλος της Saudia.

«Αποδεικνύει τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να υποστηρίξει τον στρατηγικό στόχο του Βασιλείου να φτάσει τις 100 εκατομμύρια επισκέψεις έως το 2030», πρόσθεσε.

Οι τουριστικές δαπάνες της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν κατά 93% το 2022 φτάνοντας τα 49 δισ. δολάρια, καθώς το Βασίλειο συνεχίζει να διαφοροποιεί την οικονομία του ως μέρος του Vision 2030.

«Η άμεση συνεισφορά του κλάδου στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανήλθε στο 3,2% του συνολικού στόχου του 10% έως το 2030», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Ahmed bin Aqil Al-Khatib.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας το 2022 έφτασε τις 880.000, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. «Το ποσοστό των γυναικών της Σαουδικής Αραβίας στον τουριστικό τομέα αυξήθηκε επίσης φτάνοντας στο 44% του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο», πρόσθεσε ο Al-Khatib.

Κατά τη διάρκεια του 2022, το Υπουργείο Τουρισμού υλοποίησε έως και 11 διαφημιστικές εκστρατείες για την εισαγωγή και προώθηση του τουρισμού στο Βασίλειο, φτάνοντας σε 35 χώρες. Η τελευταία εκστρατεία που συνδέει τις βίζες και τα αεροπορικά εισιτήρια αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την τοπική τουριστική βιομηχανία.