Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα επόμενα χρόνια, η ιταλική αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης προβλέπεται να αναπτυχθεί με σημαντικό ρυθμό λόγω και της αύξησης στον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με μελέτη της Research Analyst.
Επιπλέον, στην Ιταλία η ζήτηση για ταξίδια και τουρισμό κινείται ανοδικά -σε μεγάλο βαθμό- στη χώρα.

Η ανάπτυξη των ασφαλειών σχετίζεται και με την απαίτηση της χώρας να καλύπτονται επαρκώς οι ταξιδιώτες, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι συνεργασίες, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές είναι βασικοί παράγοντες για την αύξηση της διείσδυσης της Ιταλίας στην αγορά στον κλάδο.

Οι Allianz, AXA Group, Europ Assistance, DARAG Deutsche Versicherungs -und Ruckversicherungs- AG, Filo Diretto, Generali Group, Gruppo Cattolica MAPFRECurazi, SA, Reale Mutua Assicurazioni και UnipolSai Assicurazioni SpA, είναι οι κύριοι ασφαλιστικοί παράγοντες στην χώρα.

Οι εταιρείες ασφάλισης AXA και η Europ Assistance παρέχουν το υποχρεωτικό πιστοποιητικό ασφάλισης που απαιτείται στις αιτήσεις για βίζα Σένγκεν.

Ανάλογα με τις καλύψεις, οι πάροχοι ταξιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα προσφέρουν διαφορετικά προγράμματα καλύπτοντας κόστη και ζημίες που σχετίζονται με τα ταξίδια.

Ωστόσο, η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τα διάφορα ασφαλιστικά προγράμματα και τα οφέλη της ταξιδιωτικής ασφάλισης ενδέχεται να εμποδίσουν την ανάπτυξη της ιταλικής αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Επιπλέον, οι χαλαροί κανόνες και οι χαμηλές διακυμάνσεις των επιτοκίων λόγω του μεγάλου αριθμού ανταγωνιστών οδήγησαν σε μείωση του ακαθάριστου εγγεγραμμένου ασφαλίστρου στην ιταλική αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Αντίθετα, οι τεχνολογικές εξελίξεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η ανάλυση δεδομένων, η γεωγραφική τοποθεσία, η διεπαφή προγράμματος εφαρμογής (API) και το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS), μεταξύ άλλων, παρέχουν καινοτόμες ευκαιρίες για τους ασφαλιστές στην Ιταλία.

Οι ασφαλιστές στη χώρα αναμένεται να ενισχύσουν τις υπάρχουσες πλατφόρμες διανομής ταξιδιωτικής ασφάλισης για να επιταχύνουν την παραγωγικότητα και να παρέχουν απρόσκοπτες εμπειρίες χρήστη με τη βοήθεια των ψηφιακών τεχνολογιών.