Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19, η αβεβαιότητα σχετικά με τους νέους περιορισμούς τόσο στη χώρα όσο και στις κύριες τουριστικές αγορές προκάλεσε “κύμα” ακυρώσεων και μείωση της ζήτησης στις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της Ισπανίας. Ειδικά στις Βαλεαρίδες Νήσους, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να εντάξει τα νησιά στον πορτοκαλί κατάλογο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Κάτω Χώρες εντάχθηκαν επίσης στον κατάλογο των χωρών που φοβούνται την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού στην Ισπανία.

Καταργώντας τα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες από τη λίστα ασφαλών προορισμών.

Τώρα, ολόκληρη η χώρα υποβαθμίζεται σε πορτοκαλί. Πράγμα που σημαίνει ότι σύμφωνα με το σύστημα φωτεινού σηματοδότη του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πολίτες συμβουλεύονται να μην ταξιδέψουν στην Ισπανία.

Το 2019, οι Κάτω Χώρες ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη τουριστική αγορά στην Ισπανία, με 3,7 εκατομμύρια Ολλανδούς επισκέπτες.

Αν και αυτή η αγορά δεν είναι τόσο σημαντική για τον ισπανικό τουρισμό όσο το Ηνωμένο Βασίλειο, η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης λαμβάνεται στη χειρότερη στιγμή.

Στις Βαλεαρίδες Νήσους, οι Βρετανοί επισκέπτες αναχώρησαν νωρίτερα. Καθώς η μετάβαση από το πράσινο σε πορτοκαλί (που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου) σημαίνει καραντίνα στην επιστροφή.

Στην Καταλονία, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πρόσφατες ακυρώσεις είναι οι Κόστα Ντοράντα (Ταραγόνα) και Μαρέσμε (Βαρκελώνη), ενώ προς το παρόν, η Κόστα Μπράβα δεν έχει αναφέρει ακυρώσεις.

Στην κοινότητα της Βαλένθια η ζήτηση μειώνεται, ειδικά από διεθνείς επισκέπτες. Ωστόσο, οι ξενοδόχοι στην Κόστα ντελ Σολ αρχίζουν να βλέπουν «κάποια ανάκαμψη» στον κλάδο.