Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η TUI Airways δεν απαιτεί πλέον οι επιβάτες να φορούν μάσκες στις πτήσεις από/προς την Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μόλις δύο χρόνια από την ημέρα που επιβεβαιώθηκε ο Covid ως πανδημία, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι μάσκες προσώπου δεν θα αποτελούν πλέον νομική απαίτηση από σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου στις δύο αυτές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η χαλάρωση του κανόνα ακολουθεί την απόφαση της Jet2 να καταργήσει την απαίτηση μάσκας σε ορισμένες πτήσεις καθώς και την προτροπή του επικεφαλής Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) Willie Walsh για τερματισμό της εντολής.

Ωστόσο η TUI Airways υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της ότι «σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και του Χάρτη της ΕΕ, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να φοράτε μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης σας.

Σύμφωνα με την τρέχουσα καθοδήγηση, εξακολουθεί να είναι υποχρεωτικό για τους πελάτες ηλικίας 12 ετών και άνω που ταξιδεύουν με την TUI Airways προς/από την Ουαλία και τη Σκωτία να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης τους, εκτός εάν τους παρέχεται ιατρική απαλλαγή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί να χρειαστεί να φοράτε μάσκα κατά την έξοδο από το αεροσκάφος και μόλις εισέλθετε στο αεροδρόμιο στον προορισμό άφιξης σας».

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πτήσεις της TUI Airways

Η αεροπορική εταιρεία επεσήμανε ότι είναι υποχρεωτικό για τους επιβάτες ηλικίας δύο ετών και άνω που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ στις πτήσεις της να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια.
Το ίδιο ισχύει και για ταξιδιώτες ηλικίας έξι ετών και άνω που πετούν στην Ιταλία να φορούν μάσκα FFP2 καθ’ όλη τη διάρκεια των πτήσεων, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα.