Είναι άγνωστο στους περισσότερους ότι είναι παράνομο να τραβήξει κανείς φωτογραφίες του αστραφτερού Πύργου του Άιφελ τη νύχτα λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, σε ορισμένους προορισμούς, όπως τα ΗΑΕ και η Βόρεια Κορέα, οι επισκέπτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το περιβάλλον τους για να αποφύγουν τη λήψη παρανόμων φωτογραφιών.

Άλλα τουριστικά hotspot, όπως το Jewel House που φιλοξενεί τα κοσμήματα του στέμματος, και το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, έχουν επίσης εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες φωτογραφίας.

Η εταιρεία ParrotPrint.com πραγματοποίησε έρευνα καταγράφοντας έξι σημεία σε όλο τον κόσμο όπου απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών και οι τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν τους συγκεκριμένους νόμους σχετικά με τη φωτογραφία όταν κάνουν διακοπές.

  • Ο Πύργος του Άιφελ, Παρίσι
    Αυτός ο διάσημος πύργος έχει γίνει σύμβολο του Παρισιού, ειδικά όταν οι 20.000 λαμπτήρες φωτίζουν και αστράφτουν κάθε ώρα για πέντε λεπτά από τη νύχτα μέχρι τη μία το πρωί. Αλλά είναι τεχνικά παράνομο να τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο από τον όμορφο Πύργο του Άιφελ όταν είναι αστραφτερός.
  • Crown Jewels, Πύργος του Λονδίνου
    Τα πολύτιμα κοσμήματα του στέμματος φυλάσσονται υπό υψηλή ασφάλεια στο Jewel        House στον Πύργο του Λονδίνου, με πάνω από 100 κάμερες CCTV και φρουρούς όλο το εικοσιτετράωρο. Μέσα στο Jewel House απαγορεύεται αυστηρά η λήψη φωτογραφιών ή βίντεο από αυτά τα βασιλικά πετράδια.
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
    Οι τουρίστες στα ΗΑΕ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το περιβάλλον τους όταν βγάζουν φωτογραφίες στις διακοπές τους. Είναι παράνομη η λήψη φωτογραφιών από στρατιωτικές τοποθεσίες, ανάκτορα και κυβερνητικά κτίρια στα ΗΑΕ. Υπάρχει επίσης ένας κανόνας που απαιτεί από τους ανθρώπους να δίνουν την άδειά τους πριν φωτογραφηθούν στο δρόμο και αυτές οι φωτογραφίες δεν μπορούν να διανεμηθούν χωρίς τη συγκατάθεση όλων. Τα αεροδρόμια στα ΗΑΕ επιβάλλουν επίσης αυστηρή απαγόρευση λήψης φωτογραφιών και βίντεο.
  • Η Καπέλα Σιξτίνα, Πόλη του Βατικανού
    Το επίσημο σπίτι του Πάπα στο Βατικανό δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες από την πόρτα του κάθε χρόνο. Η Καπέλα Σιξτίνα είναι μια ιερή τοποθεσία και φιλοξενεί μερικά από τα πιο όμορφα έργα τέχνης του κόσμου. Αλλά οι τουρίστες που κοιτάζουν γύρω από το παρεκκλήσι πρέπει να ακολουθούν ορισμένους κανόνες – όπως να καλύπτουν τους γυμνούς ώμους τους και να φορούν μακριά παντελόνια ή φούστες.
  • Βόρεια Κορέα
    Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες στη Βόρεια Κορέα. Όσοι ταξιδεύουν στη χώρα πρέπει να ακολουθούν ορισμένους νόμους σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών, για παράδειγμα, οι φωτογραφίες μνημείων που τιμούν προηγούμενους δικτάτορες της Βόρειας Κορέας δεν μπορούν να κόψουν κανένα μέρος του σώματός τους, καθώς είναι ένδειξη ασέβειας.
  • Μέσα στο Ταζ Μαχάλ
    Αν και το εξωτερικό αυτού του εμβληματικού ορόσημου στην Ινδία έχει απαθανατιστεί από εκατομμύρια τουρίστες και επαγγελματίες φωτογράφους που το έχουν επισκεφτεί από όλο τον κόσμο, οι εσωτερικές φωτογραφίες του Ταζ Μαχάλ απαγορεύονται. Καθώς είναι ιερό μαυσωλείο, θεωρείται εξαιρετικά ασεβές να τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο όταν βρίσκεστε μέσα σε αυτό το όμορφο μνημείο.