Μία πιλοτική πρωτοβουλία, αλλάζει το μέλλον στο ταξίδι. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και οι κυβερνήσεις των Κάτω Χωρών και του Καναδά ξεκίνησαν το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα για ταξίδια χωρίς χαρτιά μεταξύ των δύο χωρών στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ.

Η γνωστή ψηφιακή ταυτότητα ταξιδιώτη (KTDI) είναι η πρώτη πλατφόρμα που χρησιμοποιεί μια ψηφιακή ταυτότητα που διαχειρίζεται ο ταξιδιώτης για διεθνή ταξίδια χωρίς χαρτί.
Η KTDI θα ενσωματωθεί στα συστήματα εταίρων και θα δοκιμαστεί εσωτερικά μέσα στο 2019, με το πρώτο ταξίδι από άκρη σε άκρη χωρίς χαρτί να αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020.

Η πιλοτική πρωτοβουλία είναι μια συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων και βιομηχανίας – συνοριακών αρχών, αερολιμένων, παρόχων τεχνολογίας και αεροπορικών εταιρειών – για τη δημιουργία ενός διαλειτουργικού συστήματος για ασφαλή και απρόσκοπτα ταξίδια.

“Μέχρι το 2030, τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια αναμένεται να αυξηθούν στα 1,8 δις επιβάτες, αυξημένα κατά 50% από το 2016. Με τα υπάρχοντα συστήματα, τα αεροδρόμια δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες”, δήλωσε ο Christoph Wolff, επικεφαλής της κινητικότητας, World Economic Forum.
Η KTDI προσφέρει μια λύση, διαμορφώνοντας το μέλλον της αεροπορίας και της ασφάλειας.
Χρησιμοποιώντας διαλειτουργικές ψηφιακές ταυτότητες, οι επιβάτες επωφελούνται από ένα ολιστικό σύστημα για ασφαλή και απρόσκοπτα ταξίδια”.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι κυβερνήσεις του Καναδά και των Κάτω Χωρών, η Air Canada, η KLM Royal Dutch Airlines, το διεθνές αεροδρόμιο YUL Montreal-Trudeau, το διεθνές αεροδρόμιο Toronto Pearson και το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.
Η πιλοτική ομάδα υποστηρίζεται από την τεχνολογική και συμβουλευτική εταιρεία Accenture με το Vision Box και την Idemia ως παροχείς υπηρεσιών τεχνολογίας.