Τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κατέγραψαν χθες οι αρχές της Τσεχίας, με 506 νέες μολύνσεις να αναφέρονται σε μια ημέρα από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα.

Η Τσεχία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει συνολικά 21.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 411 θανάτους, στους οποίους περιλαμβάνονται 19 την περασμένη εβδομάδα.

Η τσεχική κυβέρνηση ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που εισήγαγαν περιορισμούς στις μετακινήσεις και στις επιχειρήσεις μετά το ξέσπασμα της επιδημίας. Η άρση των περιορισμών άρχισε τον Μάιο, αλλά κάποια μέτρα επιβλήθηκαν εκ νέου καθώς άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η χρήση μάσκας θα είναι ξανά υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως και στις εγκαταστάσεις υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και στις δημόσιες υπηρεσίες από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά η κυβέρνηση οπισθοχώρησε από την αξίωσή της να την φορούν οι πολίτες στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους κοινόχρηστους χώρους στα σχολεία.

Την ίδια στιγμή, 4.921 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το 24ωρο στη Ρωσία. Μετά τον απολογισμό του Σαββάτου, τα κρούσματα στην χώρα ανέρχονται πλέον σε 951.897.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι 121 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας σε 16.310 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα.

Νέο ρεκόρ όσον αφορά τα νέα κρούσματα που αναφέρονται σε ημερήσια βάση κατέγραψε και η Ουκρανία, μετρώντας 2.328 νέα περιστατικά κορωνοϊού το 24ωρο.

Ο αριθμός αυτός που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας ξεπερνάει το ρεκόρ της Πέμπτης, κατά την οποία είχαν καταγραφεί 2.134 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται τώρα σε 102.971 και των θανάτων από COVID-19 σε 2.244, με τους αξιωματούχους να υπογραμμίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί ραγδαία.