Νέες χώρες-πηγές τουρισμού αναζητάει το Ντουμπάι για την ανάκαμψη του τουρισμού μετά την στασιμότητας που έφερε η πανδημία.

Ειδικότερα, αγορές στην Ευρώπη, την Αφρική και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) φαίνεται πως μέχρι στιγμής δείχνουν καλές επιδόσεις.

Αξιωματούχοι στο Ντουμπάι αποκάλυψαν τις ελπίδες του εμιράτου να προσελκύσουν περισσότερους από 5,5 εκατ. επισκέπτες στο εξωτερικό φέτος.

Οι νέες αγορές μπορούν να συμβάλουν στην κάλυψη της απώλειας επισκεπτών από βασικές εξερχόμενες αγορές. όπου το ταξίδι συνεχίζει να είναι περιορισμένο. Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Τουρισμού του Ντουμπάι, Issam Kazim.

Υπενθυμίζεται ότι το Ντουμπάι καλωσόρισε 5,5 εκατ. επισκέπτες στο εξωτερικό πέρυσι, σε σύγκριση με 16,7 εκατ. αφίξεις το 2019.

Επισκέπτες από την Ινδία, παραδοσιακά μια κορυφαία αγορά τουρισμού, απαγορεύονται σε μεγάλο βαθμό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η τρίτη μεγαλύτερη αγορά-πηγή τουρισμού το 2019, έχει απαγορεύσει απευθείας τις πτήσεις και απαιτεί από ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.