Έχασε την αίγλη της η Ταϊλάνδη ως ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους τουρίστες από την ηπειρωτική Κίνα. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα της HSBC Holdings Plc. Μάλιστα η γειτονική Ιαπωνία και η Νότια Κορέα πήραν τα σκήπτρα ως κορυφαίες επιλογές για τους Κινέζους.

«Χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, η Ιαπωνία και η Κορέα εμφανίστηκαν ως οι δύο πρώτοι προτιμώμενοι διασυνοριακοί προορισμοί», έγραψε ο αναλυτής Parash Jain σε μια έκθεση.

Η άνοδος της Ιαπωνίας και της Κορέας ενισχύει τη άποψη ότι τα ταξίδια μικρών αποστάσεων θα ανακάμψουν νωρίτερα. Αυτό σε σύγκριση με τα διεθνή ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, διαπίστωσε ότι οι κρατήσεις πτήσεων έγιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι ήταν πριν από την πανδημία. Αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει περισσότερη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής από τις επιχειρήσεις.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη χαλάρωση των περιορισμών καραντίνας για να αισθανθούν άνετα με τα διεθνή ταξίδια.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι ήταν πιο σίγουροι για τα εσωτερικά ταξίδια λόγω της επιτυχίας της Κίνας στον περιορισμό του ιού.