Αυξήθηκε ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που φέτος επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και κυρίως προς χώρες που δεν χρειάζονται βίζα, με την Αίγυπτο, το Ντουμπάι και τις βαλκανικές χώρες να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους.

Σύμφωνα με τον κ. Kaan Karayal, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Tatil Sepeti, ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Τούρκοι ταξιδιώτες στράφηκαν σε ξένους προορισμούς είναι το αυξανόμενο κόστος διακοπών στην Τουρκία.

Μεγάλη ζήτηση υπήρξε για το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, την Μπούτβα στο Μαυροβούνιο και για ταξίδια στους βαλκανικούς προορισμούς, όπου οι Τούρκοι τουρίστες δεν απαιτείται να έχουν βίζα για να τους επισκεφτούν.

Οι ομάδες υψηλού εισοδήματος προτιμούν το Σαρμ ελ Σέιχ και το Ντουμπάι, σημείωσε ο κ. Karayal.

Οι πιο αγαπημένοι προορισμοί των ντόπιων παραθεριστών στην Τουρκία ήταν η Αττάλεια και η Μούγλα, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια.

Καθώς το κόστος μεταφοράς αυξάνεται, η ζήτηση για σύντομες διαμονές σε πιο κοντινούς προορισμούς, όπως η Σαπάντσα, το Αμπάντ και το Μπολού, αυξήθηκε κατά 50%, δήλωσε ο κ. Karayal, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι οι πολιτιστικές εκδρομές δεν συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των τουριστών.