Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τους προορισμούς που οι Βρετανοί αναζητούν διακοπές με ήλιο τον χειμώνα σε μία απόδραση της τελευταίας στιγμής, αποκαλύπτει το Forbes Advisor.

Το Κανκούν, στο Μεξικό, είναι ο top προορισμός για τους Βρετανούς με τον καλύτερο συνδυασμό χειμερινού ήλιου και αξίας.

Ο δημοφιλής προορισμός διακοπών του Μεξικού προσφέρει εγγυημένα ζεστό καιρό με μέσες μέγιστες θερμοκρασίες στους 28,82°C μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.
Παρέχει επίσης στους επισκέπτες καταλύματα σε λογικές τιμές, με επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο που κοστίζει μόλις 63 λίρες.

Οι πτήσεις προς Κανκούν είναι οι έβδομες φθηνότερες στις 20 κορυφαίες συμμετοχές, με μέσο όρο 622 λίρες για επιστροφή από το Λονδίνο.

Επιπρόσθετα, η έρευνα διαπίστωσε ότι το Μεξικό είναι η χώρα με τις περισσότερες αναζητήσεις για διακοπές στην Google από το Ηνωμένο Βασίλειο, με μέσο όρο 54.300 αναζητήσεις κάθε μήνα.
Ως αποτέλεσμα, η πόλη στη χερσόνησο του Γιουκατάν προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό παραγόντων για μια ιδανική χειμερινή απόδραση.

Το ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια έρχεται δεύτερο, με το μέσο κόστος πτήσης μεταξύ των χαμηλότερων σε ολόκληρη τη λίστα, στις 77,26 £ για μετ’ επιστροφής.

Έχει επίσης υψηλή βαθμολογία ως προς την επιθυμία, με μέσο όρο 23.700 αναζητήσεις που σχετίζονται με διακοπές κάθε μήνα.

Αν και το μέσο κόστος του ξενοδοχείου είναι ελαφρώς υψηλότερο από άλλα στο top 20 μας (248 λίρες για επτά διανυκτερεύσεις), προσφέρει ζεστές θερμοκρασίες, με μέσο υψηλό 22,54°C κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου επτά διανυκτερεύσεις σε ένα ξενοδοχείο κοστίζουν μόλις 59 λίρες και η μέση υψηλή θερμοκρασία είναι 32°C.

Ενώ οι πτήσεις με επιστροφή είναι πιο ακριβές (με μέσο όρο 787 λίρες μετ’ επιστροφής), τα πολυτελή ξενοδοχεία, η ζωντανή κουλτούρα και ο υπέροχος καιρός, κάνουν την Ταϊλάνδη μια δημοφιλή απόδραση για τους Βρετανούς.

Η Ταϊλάνδη κατατάσσεται ως η τρίτη χώρα με τις περισσότερες αναζητήσεις στο google στη λίστα, λαμβάνοντας 26.850 αναζητήσεις που σχετίζονται με διακοπές κάθε μήνα.

Το Μπαλί στην Ινδονησία κατέχει την τέταρτη θέση συνολικά. Το δημοφιλές νησί προσφέρει 12,5 ώρες φωτός της ημέρας τους τέσσερις χειμερινούς μήνες – το υψηλότερο στους 20 κορυφαίους.

Παράλληλα, οι μέγιστες θερμοκρασίες πέφτουν στους 31°C κατά μέσο όρο και το χαμηλότερο κόστος μιας διαμονής επτά διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο είναι 61 λίρες.

Το Μπαλί είναι η δεύτερη πόλη με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google μεταξύ των Βρετανών που αναζητούν τους προορισμούς χειμερινών διακοπών που αναφέρονται, με 34.900 αναζητήσεις κάθε μήνα.

Το κόστος των πτήσεων είναι πιο ακριβό στις 959 λίρες για επιστροφή από το Λονδίνο – το τέταρτο υψηλότερο στη μελέτη.

Αλλά με την ειδυλλιακή θέα, τα εκπληκτικά ξενοδοχεία και τα γεύματα χαμηλού κόστους, το Μπαλί σίγουρα αξίζει να το σκεφτείτε για μια χειμερινή απόδραση.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Βερακρούζ, η οποία βρίσκεται στην ακτή του Κόλπου του Μεξικού. Η μέση πτήση (946 λίρες με επιστροφή από Λονδίνο) και το κόστος του ξενοδοχείου (95 λίρες για επτά διανυκτερεύσεις) είναι υψηλότερα από το Κανκούν.
Ωστόσο, ο προορισμός προσφέρει άνετα ζεστές μέσες υψηλές θερμοκρασίες 27°C.

Το top 10 ολοκληρώνεται από το Κράμπι στην Ταϊλάνδη στην έκτη, το Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο στην έβδομη, το Λανθαρότε της Ισπανίας στην όγδοη, το Χατ Γιάι στην Ταϊλάνδη στην ένατη και η δέκατη θέση πηγαίνει στην Φουερτεβεντούρα, στα Κανάρια Νησιά.