Σύνταξη: tourismtoday.gr

Έως και πέντε εκατομμύρια Βρετανοί θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου έτους, εκτιμά η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ηνωμένου Βασιλείου (ABTA).

Στην πρώτη πλήρη εορταστική περίοδο μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της πανδημίας θα δει η 23η Δεκεμβρίου θα είναι η πιο πολυσύχναστη ημέρα για αναχωρήσεις.

Τα μέλη της ABTA αναφέρουν μεγάλη ζήτηση στην πρώτη πλήρη σεζόν χειμερινών σπορ μετά από τρία χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών για τον Covid-19, με τη Γαλλία και την Ελβετία να πρωτοστατούν.

Σε ποιους προορισμούς στο εξωτερικό θα ταξιδέψουν στις γιορτές 5 εκατ. Βρετανοί

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τα Χριστούγεννα είναι τα Κανάρια Νησιά, η νότια Ισπανία, η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Αίγυπτος, η Τζαμάικα, τα Μπαρμπάντος, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Ντουμπάι και το Μεξικό.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για διακοπές στην πόλη στο εξωτερικό την Πρωτοχρονιά, περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο.

Το Χίθροου αναμένει περισσότερους από τρία εκατομμύρια επιβάτες που έρχονται και αναχωρούν τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

640.000 πρόκειται να αναχωρήσουν από το Στάνστεντ, 470.000 από το Λούτον, επιπλέον περίπου 175.000 από το Μπρίστολ και εκατοντάδες χιλιάδες μέσω του Γκάτγουικ.

Άλλοι θα αναχωρήσουν από τα αεροδρόμια της Σκωτίας, με 296.000 να ταξιδεύουν μόνο μέσω του Εδιμβούργου, καθώς και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων ταξιδεύει επίσης στη Μάγχη με πλοίο ή μέσω της σήραγγας της Μάγχης.