Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το μεγαλύτερο κατάστημα LEGO στον κόσμο σε αεροδρόμιο άνοιξε στον τερματικό σταθμό τρία στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB).

Τα παιδιά και οι ενήλικες μπορούν πλέον να περνούν τον χρόνο περιμένοντας μια πτήση σε διαδραστικές ζώνες που έχουν σχεδιαστεί για να τονώνουν τη δημιουργικότητα και να κρατούν τους ανθρώπους απασχολημένους.

Ο χώρος των 190 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπει στους επισκέπτες να παίξουν και να γίνουν δημιουργικοί με ό,τι έχει να προσφέρει η διάσημη δανέζικη μάρκα παιχνιδιών.

Καθώς οι πελάτες εισέρχονται στο κατάστημα, τους υποδέχεται μια διαδραστική εμπειρία όπου μπορούν να σαρώσουν το χέρι τους στο Minifigure Scanner, ζωντανεύοντας αμέσως το Minifigure Lego στην οθόνη.

Στο κατάστημα θα υπάρχει επίσης ένα digibox επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο θα επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν ένα ψηφιακό animation του κουτιού που έχουν επιλέξει να ζωντανεύει.

Το κατάστημα θα έχει μια μεγάλη γκάμα σετ διαθέσιμα προς αγορά, τα οποία θα περιλαμβάνουν τα κλασικά και τα πιο πρόσφατα στα ράφια τους.

Έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εγκαταστάσεις προσαρμοσμένες ειδικά για το νέο κατάστημα του αεροδρομίου συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιδωτού τοίχου με τον ορίζοντα του Ντουμπάι. Ο τοίχος χρειάστηκε 134 ώρες χειροτεχνίας και 33.219 τουβλάκια LEGO για να κατασκευαστεί.
Ένας τρισδιάστατος πιλότος LEGO σε πραγματικό μέγεθος, ύψους 190 εκατοστών – που χρειάστηκαν 180 ώρες και 45.033 τούβλα για να κατασκευαστεί – στέκεται μέσα στο κατάστημα.