Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Αμερικανοί επέστρεψαν για διακοπές στις ακτές της κοσμοπολίτικης Γαλλικής Ριβιέρας για να «ξοδέψουν να απολαύσουν».

Αυτό αρκεί για να καλύψει το κενό που προκαλεί η απουσία Ρώσων και Ασιατών ταξιδιωτών και να μοιράσει χαμόγελα στους επαγγελματίες του τουρισμού σε Νίκαια, Κάννες και  Μονακό.

Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ Νίκαιας-Νέας Υόρκης με τρεις αερομεταφορείς, ήταν το μόνο που χρειάστηκε για να γίνει το περσινό καλοκαίρι «αμερικάνικο» στη Ριβιέρα.

Το 2022, οι Αμερικανοί τουρίστες έσωσαν το καλοκαίρι στην Γαλλία και έδωσαν ανάσα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας που έχει πληγεί από τον Covid και από την απώλεια των πλούσιων Ρώσων που συνέρρεαν τακτικά στα hotspots της.

Πέρυσι οι Αμερικανοί ξόδεψαν 5,5 δις ευρώ στην Γαλλία -με την «μερίδα του λέοντος» σε Παρίσι και Κυανή Ακτή– αύξηση 34% σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με την Atout France.

Πρόκειται για μια εξαιρετική επίδοση, καθώς υπήρχαν λιγότεροι τουρίστες στις ΗΠΑ από ό,τι πριν από την πανδημία (3,7 εκατομμύρια το 2022, έναντι 4,7 το 2019).

Για φέτος τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η τάση θα δημιουργήσει αριθμούς ταξιδιών υψηλότερους από το 2019, που ήταν μια από τις καλύτερες εποχές.

Οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί φέτος για τη νότια Γαλλία κατά μήκος της Μεσογείου, της οποίας οι όμορφες ακτές ήταν ένας παράδεισος για πολλούς πλούσιους Ρώσους παραθεριστές.

Οι Αμερικανοί τουρίστες συμβάλλουν σημαντικά το 2023, στη θετική τάση.
Οι ξενοδόχοι επιτυγχάνουν ακόμη και ιστορικά κέρδη σε σύγκριση με το 2019. Οι Αμερικανοί πελάτες αντιπροσωπεύουν έναν στους πέντε πελάτες σε ορισμένα ξενοδοχεία.

Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, η Γαλλική Ριβιέρα και το Μονακό έχουν μία σχέση χρόνων. Αντιπροσωπεύουν σήμερα το 46% της πελατείας στο διάσημο luxury ξενοδοχείο Cap-Eden-Roc στην Αντίπ.

Μια απόδοση που υποστηρίζεται επίσης από την άνοδο του δολαρίου που κάνει τη διαμονή τους πιο ελκυστική και αποφέρει περισσότερα έσοδα για τους ντόπιους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασε επίσης τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Μείωσε την αξία του ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα του έναντι του δολαρίου από το 2002. Αυτό σημαίνει ότι τα ταξίδια στην Ευρώπη έχουν γίνει πολύ φθηνότερα για τους Αμερικανούς.

Κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί τουρίστες, ξοδεύουν ο καθένας 402 δολάρια την ημέρα στη Γαλλία, ανεβάζοντας τον προϋπολογισμό για μια 10ήμερη επίσκεψη στα 7.687 δολάρια, πολλά περισσότερα από άλλους ξένους τουρίστες, σύμφωνα με μελέτη της GfK.