Η Marriott International προειδοποιεί για περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας καθώς η ζήτηση στα ταξίδια, καθυστερεί και ανακοίνωσε στους υπαλλήλους των ΗΠΑ ότι οι προγραμματισμένες μειωμένες εβδομάδες εργασίας που ξεκίνησαν τον Απρίλιο θα παραταθούν έως τον Οκτώβριο.

Η απόφαση ελήφθη καθώς η πανδημία του ιού κορωνοϊού συνεχίζει να επιβραδύνει τη ζήτηση για ταξίδια.

Ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας είναι πιο σοβαρός από το 9/11 και η οικονομική κρίση του 2008, δήλωσε η Marriott.

Παρά την ανάληψη ορισμένων πρωτοβουλιών μείωσης κόστους πριν από μήνες, η ξενοδοχειακή αλυσίδα δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα “υπό το φως της αυξανόμενης πιθανότητας ότι η ζήτηση και τα επίπεδα RevPAR θα ανακάμψουν”

Η εταιρεία ξεκινά επίσης ένα πρόγραμμα εθελούσιας απόλυσης για το προσωπικό στις ΗΠΑ, ενώ προγράμματα εξετάζονται σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου η αλυσίδα φιλοξενίας, διατηρεί ακίνητα.

“Δεδομένου ότι τα προηγούμενα επίπεδα της επιχείρησης δεν θα επιστρέψουν έως και μετά το 2021, η εταιρεία αναμένει για φέτος έναν σημαντικό αριθμό απωλειών θέσεων”, επισημαίνει η Marriott σε ανακοίνωση της.