Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς», έθεσε ως κύριο στόχο την ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας και των ιδιαίτερων γεύσεων,  για το 2012.

Ο απολογισμός δράσης της Λέσχης και τα σχέδια για το νέο έτος παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο και executive chef, Φώτη Καραφουλίδη στη διάρκεια του Ετήσιου Συμποσίου της Λέσχης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου The Met Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Η Λέσχη αύξησε το δυναμικό της με την εγγραφή νέων μελών και φιλοδοξεί  να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του τουρισμού και του πολιτισμού.

Μέλη και φίλοι της Λέσχης, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, κατέκλυσαν την αίθουσα, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους και την ενεργή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης,  Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εξήρε το ρόλο της Λέσχης και δεσμεύτηκε ότι ως αναπληρωτής πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, θα προωθήσει την προβολή της κουζίνας της περιοχής, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Μιλτιάδης Καρούμπας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη της γαστρονομίας, διατυπώνοντας το παράπονο ότι η Πολιτεία, παρά τις υποσχέσεις για βοήθεια, μένει στα λόγια.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακηρύχθηκαν τα νέα δόκιμα και τακτικά μέλη της Λέσχης ενώ δέκα τυχεροί κέρδισαν ξεχωριστά δώρα που προσέφεραν οι χορηγοί του συμποσίου.

Οι 400 προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές συνταγές του executive chef, Δημήτρη Τσανανά και της ομάδας του.

Ελπινίκη Τζουάνου