Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αστάθεια των τιμών των ξενοδοχειακών μετοχών συνεχίστηκε τον Νοέμβριο, με τις μάρκες ξενοδοχείων και τα ξενοδοχειακά REIT να παρουσιάζουν σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις στα αντίστοιχα σημεία αναφοράς τους.

Ο δείκτης μετοχών Baird/STR Hotel υποχώρησε 7,6% τον Νοέμβριο σε επίπεδο 5.099. Τους πρώτους 11 μήνες του 2021, ο χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε άνοδο 11,5%.

Η παραλλαγή Omicron τρόμαξε τους επενδυτές

«Στις αρχές Νοεμβρίου, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, η αισιοδοξία για την επανέναρξη συνέχισε να κερδίζει δυναμική και οι μάρκες ξενοδοχείων έφτασαν σε νέα υψηλά όλων των εποχών, δήλωσε ο Michael Bellisario, ανώτερος αναλυτής έρευνας ξενοδοχείων και διευθυντής της Baird.

Αλλά, μέχρι το τέλος του μήνα, εμφανίστηκαν ευρύτερες ανησυχίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Η παραλλαγή Omicron τρόμαξε τους επενδυτές και επηρέασε όλες τις μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια. Oι ξενοδοχειακές REIT έφτασαν σε νέα χαμηλά από το έτος μέχρι σήμερα.»

Τον Νοέμβριο, ο δείκτης μετοχών Baird/STR Hotel παρουσίασε υστέρηση τόσο του S&P 500 (-0,8%) όσο και του MSCI US REIT Index (-0,9%).
Ο υποδείκτης Hotel Brand υποχώρησε 7,2% από τον Οκτώβριο στις 9.178, ενώ ο υποδείκτης Hotel REIT υποχώρησε 8,9% στις 1.130.