Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε πτώχευση θα προχωρήσει σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flyr με επιχειρησιακή βάση στο αεροδρόμιο του Όσλο, Gardermoen, μόλις δύο ημέρες μετά από την ανακοίνωση κατάρρευσης της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Flybe.

Η αεροπορική εταιρεία εκτελούσε εσωτερικές πτήσεις στην χώρα και δρομολόγια μεταξύ Νορβηγίας και ευρωπαϊκών προορισμών αναψυχής, ανάμεσα τους και στην Ελλάδα.
Από τις 20 Ιουνίου θα ξεκινούσε καλοκαιρινές πτήσεις σε Αθήνα, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη.

Η Flyr με 400 άτομα προσωπικό, που ξεκίνησε πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, επιβεβαίωσε ότι θα κηρύξει πτώχευση σήμερα Τετάρτη, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει νέο κεφάλαιο.
Είχε προσπαθήσει και απέτυχε τις τελευταίες ημέρες να εξασφαλίσει 33 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης.

Όπως ανακοίνωσε η Flyr στον ιστότοπο της «απέτυχε με το νέο οικονομικό σχέδιο και το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για περαιτέρω λειτουργία.

Η εταιρεία θα κηρύξει πτώχευση το πρωί της Τετάρτης. Η Flyr έχει πλέον σταματήσει τις συναλλαγές και όλες οι πτήσεις ακυρώνονται και δεν θα επαναπρογραμματιστούν.

Προτρέπουμε όλους όσοι έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίου μαζί μας να επικοινωνήσουν με την εταιρεία της πιστωτικής τους κάρτας για επιστροφή χρημάτων.

Ο σύνδικος πτώχευσης θα αναλάβει όλη την ευθύνη για το Flyr στο μέλλον και θα κοινοποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας στο www.flyr.com μόλις γίνουν διαθέσιμα.»

Η Flyr εκμεταλλευόταν ένα στόλο 12 Boeing 737 σε μια σειρά από ευρωπαϊκούς προορισμούς, αλλά είχε περικόψει τις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είχε προγραμματιστεί μόνο μία πτήση για σήμερα μεταξύ της νορβηγικής πρωτεύουσας και της Γκραν Κανάρια.

Τριγμοί από τις πτωχεύσεις σε ταξιδιωτικούς πράκτορες

Εν τω μεταξύ οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που εδρεύουν στη Βόρεια Ιρλανδία, είναι πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά στην στήριξη σε περιφερειακούς αερομεταφορείς μετά την πτώχευση της Flybe.

Αρκετά πρακτορεία στη χώρα αναγκάστηκαν να κάνουν γρήγορα εκ νέου κράτηση επιβατών μετά την έναρξη της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας τα ξημερώματα του Σαββάτου, για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια.