Σύνταξη tourismtoday.gr

Σε έναν κόσμο όπου η αστική μετακίνηση εξελίσσεται συνεχώς, η Uber αποκαλύπτει δύο νέες υπηρεσίες που θα φέρουν επανάσταση στα ταξίδια στην Ισπανία, μετά την επιτυχία παρόμοιων πρωτοβουλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την εισαγωγή των Uber Trains και UberXShare, η διάσημη πλατφόρμα μεταφορών κάνει ένα ακόμη βήμα προς μια πιο ομαλή, πιο πράσινη και πιο οικονομική ταξιδιωτική εμπειρία.

Uber Trains

Στην Uber Trains οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αγοράζουν εισιτήρια για τρένα απευθείας από την εφαρμογή της, για ταξίδια μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων με ανταγωνιστικούς ναύλους.
Οσοι κάνουν κράτηση για εισιτήριο θα δικαιούνται έκπτωση 10% σε Uber και UberEats.

Οπως ανακοίννωσε ο αμερικανικός κολοσσός, η νέα υπηρεσία θα είναι λειτουργική σε ολόκληρη την Ισπανία το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με στόχο να κάνει τα ταξίδια πιο βιώσιμα.

Η ενσωμάτωση σε σιδηροδρομικές κρατήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ανακοινώθηκε πριν από δύο χρόνια.

UberXShare

Εκτός από την υπηρεσία Trains, η Uber λανσάρει το UberXShare σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη βιωσιμότητα και να βελτιστοποιήσει τους πόρους.

Αυτή η υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτου, θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται τα ταξίδια τους με άλλους επιβάτες σε παρόμοια δρομολόγια.

Ο στόχος είναι να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα, προσφέροντας παράλληλα μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση σε μεμονωμένες διαδρομές με αυτοκίνητο.

Οι βόλτες με το UberX Share θα είναι τουλάχιστον 8% φθηνότερες από το UberX, που είναι η πιο δημοφιλής επιλογή της πλατφόρμας.

Η υπηρεσία λειτουργεί ειδοποιώντας έναν χρήστη που έχει ζητήσει μια διαδρομή ότι άλλος επιβάτης θέλει να πάει προς την ίδια κατεύθυνση. Στη συνέχεια, οι χρήστες μοιράζονται μέρος της διαδρομής ή ολόκληρο το ταξίδι.

Η υπηρεσία είναι η εξέλιξη μιας πρωτοβουλίας carpooling που είχε στις ΗΠΑ και σε ορισμένες πόλεις σε όλη την Ευρώπη, εδώ και πολλά χρόνια.
Θα είναι διαθέσιμη μόνο στη Μαδρίτη για ταξίδια εντός των ορίων M40 και αργότερα αναμένεται να επεκταθεί στην Ανδαλουσία.

Ωστόσο, η Uber αντιμετωπίζει ρυθμιστικές προκλήσεις στην επέκταση της σε ολόκληρη την Ισπανία. Οι νομικοί περιορισμοί εμποδίζουν την ανάπτυξη ορισμένων υπηρεσιών σε άλλες πόλεις.
Η Uber λειτουργεί διαφορετικά σε όλες τις πόλεις της Ισπανίας και υπόκειται πάντα σε αλλαγές.
Ενώ ορισμένες περιφέρειες, όπως η Κοινότητα της Μαδρίτης, έχουν υποστηρίξει την καινοτομία στον τομέα της κινητικότητας, άλλες περιοχές όπως η Καταλονία έχουν υιοθετήσει πιο περιοριστικές πολιτικές.