Το 35% των διαχειριστών ταξιδίων αναμένει ότι ο αριθμός των επαγγελματικά ταξιδίων να αυξηθεί φέτος, συγκριτικά με το μόλις 8% όσων προβλέπουν ότι τα ταξίδια φέτος θα είναι λιγότερα, όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατη μελέτη της η AirPlus.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου που αναμενόταν ήταν το 2015 και άγγιξε το 35% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς τα διευθυντικά στελέχη ταξιδίων ήταν πιο αισιόδοξα από ό, τι σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο, με το 53% να αναμένουν ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα αυξηθούν.

Στην Ευρώπη για παράδειγμα, μόνο το 27% των διαχειριστών ταξίδια προβλέπει αύξηση στον αριθμό των επαγγελματικών ταξιδιών.

Παράλληλα, η παγκόσμια μελέτη International Management Study (ITMS), της AirPlus International, διαπίστωσε ότι οι σημερινές παγκόσμιες οικονομικές τάσεις φαίνεται να έχουν επηρεάσει ελάχιστα τα επαγγελματικά ταξίδια.

Τέλος, μόλις το 20% των διαχειριστών ταξιδίων παγκοσμίως ισχυρίστηκε ότι οι τρέχουσες οικονομικές τάσεις είχαν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στα επαγγελματικά ταξίδια, σε σύγκριση με 27% που δήλωσαν ότι είχαν πραγματικά θετικές οικονομικές επιπτώσεις.