Σύνταξη tourismtoday.gr

Η τουριστική εταιρεία με έδρα το Μόναχο FTI Group πραγματοποιεί και πάλι συνομιλίες με επενδυτές.
Στόχος, είναι η απόκτηση νέων κεφαλαίων για περαιτέρω επενδύσεις σε τεχνολογία και ο τερματισμός της κρατικής βοήθειας για την πανδημία.

Όπως ανακοινώθηκε «διεξάγει συνομιλίες με επενδυτές για την εισαγωγή νέου κεφαλαίου ώστε να προχωρήσει στην εφαρμογή της εταιρικής στρατηγικής της.
Με την προγραμματισμένη είσοδο επενδυτή, η εταιρεία επιδιώκει επίσης να τερματίσει τη χορηγηθείσα βοήθεια για τον κορωνοϊό».

«Η εταιρεία θέλει να επενδύσει περισσότερα στην ψηφιοποίηση και στα νέα συστήματα πληροφορικής. Για να το κάνει αυτό θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια, τόνισε ο Karl Markgraf, διευθύνων σύμβουλος του FTI Group.

Πριν από ένα χρόνο, ο Όμιλος είχε ήδη συνομιλήσει με επενδυτές. Ανάμεσα τους ήταν ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός επενδυτής Certares και ο γερμανικός Rewe Group (DER Touristik). Ωστόσο, αυτές οι συνομιλίες δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της γερμανικής κυβέρνησης είχε υποστηρίξει τον FTI Group με δάνεια συνολικού ύψους 603 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, υπήρξε ενίσχυση από την Ισπανία για την εταιρεία διαχείρισης προορισμών Meeting Point Spain.

Φέτος, ο Όμιλος λέει ότι επωφελείται από τη θετική εξέλιξη της αγοράς. Για το τρέχον οικονομικό έτος -που καλύπτει την περίοδο από 1 Νοεμβρίου 2022 έως 31 Οκτωβρίου 2023- αναμένει πωλήσεις περίπου 4,1 δις ευρώ.
Αυτό αντιστοιχεί στα έσοδα από το προ του κορωνοϊού έτος 2018/2019.
Οι κρατήσεις για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο 2023/2024 είναι επί του παρόντος 26% πάνω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Tο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας διευθύνεται πλέον από τον πλειοψηφικό ιδιοκτήτη (75%) Naguib S. Sawiris.

Είναι γιος του Αιγύπτιου ξενοδόχου Samih Sawiris και ανέλαβε την ευθύνη για τις τουριστικές δραστηριότητες της οικογένειας, με κυριότερη την Orascom Development Holding (συμπεριλαμβανομένου του θερέτρου El Gouna) στα τέλη του περασμένου έτους, μαζί με τα μερίδια FTI και RTK.

Παρά την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική του εμπειρία, ο Sawiris junior δεν συνδέεται με την ταξιδιωτική βιομηχανία.