Σύνταξη: tourismtoday.gr

Είναι ένας από τους πιο διάσημους δρόμους στον κόσμο τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι,  φιλοξενεί μια εντελώς μοναδική εκδήλωση.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, η λεωφόρος του Παρισιού θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο χώρο για πικνίκ, που θα φιλοξενεί 4.000 κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας καθώς και τουρίστες.

Σχεδιασμένη από την επιτροπή των Ηλυσίων Πεδίων σε συνεργασία με την LG Electronics France, η εκδήλωση θα δώσει στους τυχερούς παρευρισκόμενους την ευκαιρία να συγκεντρωθούν γύρω από ένα γιγάντιο, παραδοσιακό κόκκινο και λευκό καρό χαλί για πικνίκ.

Σε κάθε παρευρισκόμενο θα δοθεί ένα καλάθι για πικνίκ που θα γεμίσει δωρεάν με προϊόντα από τα 9 περίπτερα τροφίμων που θα βρίσκονται σε όλη τη λεωφόρο, όπως από φρέσκα λαχανικά και εποχιακά φρούτα. Κάθε καλάθι θα περιέχει την παραδοσιακή και νόστιμη γαλλική μπαγκέτα.
Οι τυχεροί μπορούν επίσης να γευτούν πιάτα που παρασκευάζονται επιτόπου από τα εστιατόρια της εμβληματικής λεωφόρου, αναδεικνύοντας τη γαλλική γαστρονομία.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή διαφορά. Τα εισιτήρια για την εκδήλωση θα απονεμηθούν μέσω κλήρωσης, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν όλοι να ζήσουν την εμπειρία.

Από την Αψίδα του Θριάμβου έως τη διασταύρωση της λεωφόρου Γεωργίου Ε’ στο άλλο άκρο των Ηλυσίων Πεδίων, ο χώρος για πικνίκ χωρίς αυτοκίνητα θα είναι αγνώριστος σε σύγκριση με τη συνήθη μορφή ενός πολυσύχναστου και γεμάτου κίνηση.
Θα μεταμορφωθεί σε εννέα ξεχωριστές ζώνες, όλες με διαφορετικές γαλλικές λιχουδιές και υπαίθρια παιχνίδια.

Το τεράστιο τραπεζομάντιλο gingham μήκους 216 μέτρων, που θα απλωθεί από την οδό Αρσέν Χουσέ έως τη λεωφόρο Γεωργίου Ε’, θα είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του.

Κάθε τετράγωνο της τεράστιας κουβέρτας με κόκκινο και λευκό καρό θα φιλοξενήσει έως και έξι άτομα, που οι διοργανωτές τους θεωρούν “τυχερούς καλοφαγάδες”.
Και για όσους φοβούνται για τους ευαίσθητους γλουτούς τους, θα παρέχονται μαξιλάρια για να κάθονται άνετα, αλλά και να απολαύσουν έναν ωραίο μικρό υπνάκο μετά το φαγητό.

Είναι πιθανό το πικνίκ να αναγνωριστεί από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, δεδομένου ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε μια έκταση 4.212 τετραγωνικών μέτρων, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Το πικνίκ είναι μια σπάνια ευκαιρία να δείτε τη λεωφόρο μεταμορφωμένη. Στο παρελθόν, ο δρόμος έχει φιλοξενήσει προσωρινά έναν τεράστιο κινηματογράφο, αλλά αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση με βάση το φαγητό που θα πραγματοποιηθεί.

Η κυκλοφορία θα είναι απαγορευμένη στα αυτοκίνητα από το βράδυ του Σαββάτου έως την Κυριακή και θα ανοίξει ξανά το βράδυ της 26ης Μαΐου, γύρω στις 23.00.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να υποβάλουν αίτηση για εισιτήρια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δημαρχείου του Παρισιού.
Η εγγραφή είναι ανοιχτή για όλους, αλλά οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.