Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε πιο οικονομικά ξενοδοχεία, προσανατολίζονται για διαμονή οι ταξιδιώτες, καθώς αυξάνεται η πίεση στις δαπάνες των νοικοκυριών, εκτιμά το Travelodge.

Η πρόβλεψη έγινε καθώς ο όμιλος budget ξενοδοχείων ανέφερε οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019, μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου.

  • Τα προσαρμοσμένα κέρδη (ebitda) ήταν 164,4 εκατ. λιρών έναντι 102,2 εκατ. το 2019 και 43,7 εκατ. λιρών το 2021.
  • Τα συνολικά υποκείμενα έσοδα αυξήθηκαν κατά 22,7% στα 669,9 εκατομμύρια λίρες.
  • Το χαρτοφυλάκιο επεκτάθηκε σε 595 ξενοδοχεία με πέντε νέες προσθήκες.

Σύμφωνα με την εταιρεία «ενώ το τρέχον πολιτικό και μακροοικονομικό περιβάλλον δημιουργεί ένα αβέβαιο σκηνικό, το οικονομικό τμήμα των ξενοδοχείων έχει αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα και αναμένουμε να επωφεληθούμε από τους ελκυστικούς παράγοντες της ζήτησης».

Ο διευθύνων σύμβουλος Jo Boydell πιστώνει το ρεκόρ των οικονομικών αποτελεσμάτων, στους πελάτες που επέστρεψαν τόσο σε ταξίδια αναψυχής όσο και σε επαγγελματικά ταξίδια.

«Σκοπός μας είναι να παρέχουμε οικονομικά ταξίδια για όλους και εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων του κόστους ζωής, έχουμε δει ότι περισσότεροι πελάτες επιλέγουν να μείνουν μαζί μας, είπε ο επικεφαλής του ομίλου φιλοξενίας.

Συνεχίσαμε να έχουμε καλύτερη απόδοση έναντι του ανταγωνιστικού τμήματος, για όγδοη συνεχή χρονιά.
Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπουμε αυτές τις τάσεις να συνεχίζονται τις πρώτες εβδομάδες του τέταρτου τριμήνου.

Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που στις 17 Νοεμβρίου η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική μας ικανότητα από Caa1 σε B3, αντανακλώντας τις ισχυρές επιδόσεις μας.

Κοιτάζοντας το μέλλον, προσέχουμε πολύ την κρίση κόστους ζωής και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τις πιέσεις κόστους στην επιχείρηση μας.»

Σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα σημάδια συναλλαγών υπογράμμισε πώς «είναι θετικά, αλλά τα πρότυπα κρατήσεων παραμένουν βραχυπρόθεσμα και επομένως υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

Ωστόσο, το τμήμα οικονομικών ξενοδοχείων είναι το πιο ανθεκτικό. Όλες οι budget επωνυμίες, έχουν ιστορικά τις καλύτερες επιδόσεις σε δύσκολες οικονομικές περιόδους.»