Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ως ένας από τους πιο πολυσύχναστους συγκοινωνιακούς κόμβους του κόσμου, το Ντουμπάι αξιοποιεί τώρα την πλούσια προσφορά του σε αξιοθέατα και δραστηριότητες για να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες για παρατεταμένες διακοπές.

Η πόλη στοχεύει να καθιερωθεί ως ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός και φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Από τότε που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) άνοιξαν ξανά για διεθνείς επισκέπτες τον Ιούλιο του 2020, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ντουμπάι, μένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυξάνεται η ελκυστικότητα του προορισμού στους ταξιδιώτες

Σύμφωνα με την ForwardKeys οι παραμονές μεγάλης διάρκειας (για περισσότερες από δύο εβδομάδες) ήταν ο πρώτος τύπος διάρκειας διαμονής που έφτασε τα επίπεδα του 2019. Αυτό δείχνει την αυξανόμενη ελκυστικότητα που έχει ο προορισμός για τους ταξιδιώτες.

Οι μεσαίες διαμονές (μεταξύ 6 και 13 διανυκτερεύσεων) έχουν επίσης ανακάμψει έντονα, ξεπερνώντας άνετα τα επίπεδα του 2019 σε μεγάλες περιόδους διακοπών, όπως το Eid al-Fitr για τους μουσουλμάνους τουρίστες και οι διακοπές των Χριστουγέννων για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη της αυξανόμενης φήμης του Ντουμπάι ως τουριστικού προορισμού, οι σύντομες διαμονές δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να φτάσουν τις επιδόσεις του 2019.

Πηγή: Forwardkeys

Το Ντουμπάι αλλάζει την αντίληψη ότι είναι το «Λας Βέγκας της Μέσης Ανατολής»

Η εξέλιξη του Ντουμπάι ως προορισμού αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στα μεταβαλλόμενα μερίδια διάρκειας παραμονής, αλλά και στον τύπο των ταξιδιωτών που προσελκύει η πόλη, οι οποίοι είναι πλέον -κατά μέσο όρο- πιο πολύτιμοι.

Το μερίδιο των αεροπορικών αφίξεων σε premium κατηγορίες καμπίνας έχει αυξηθεί κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Η άνοδος σε εύπορους ταξιδιώτες οφείλεται στις οικογένειες (3-5 άτομα) και στα ζευγάρια. Φαίνεται ότι η αντίληψη για το Ντουμπάι ως το «Λας Βέγκας της Μέσης Ανατολής», επιτέλους αλλάζει.

Το Ντουμπάι έχει πλέον ωριμάσει και έχει καθιερωθεί ως ένας εκπληκτικός προορισμός για τους παραθεριστές από όλο τον κόσμο και δεν είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός ή ένα μέρος για τη μετεπιβίβαση σε άλλη πτήση.

Το πλούσιο ημερολόγιο εκδηλώσεων του και η εγγύτητα του με άλλα σημαντικά γεγονότα σε γειτονικές τοποθεσίες, η φήμη του ως ασφαλούς και κορυφαίου προορισμού, καθώς και οι δραστηριότητες για ζευγάρια και οικογένειες σημαίνουν ότι μπορεί να περιμένει ένα δυναμικό 2023.