Σύνταξη: tourismtoday.gr

Άνοδο 25% καταγράφουν οι διεθνείς κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Ρωσίας από τουρίστες από την 1η Αυγούστου, σε σύγκριση με πέρυσι.
Η αύξηση σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης βίζας της Ρωσίας.

Η ευκολία απόκτησης βίζας προσελκύει τουρίστες από χώρες όπως η Κίνα, η Τουρκία, το Ιράν, η Ινδία, ακόμη και Ευρώπη.

Η τρέχουσα εισροή ταξιδιωτών αποτελείται κυρίως από ανεξάρτητους τουρίστες. Οι ομαδικές εκδρομές στη χώρα δεν θα αυξηθούν σημαντικά μέχρι το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα κρατήσεων Ostrovok, ο αριθμός των κρατήσεων ξενοδοχείων που πραγματοποιήθηκαν από ξένους στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 25% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο και 40% σε σύγκριση με πέρυσι.
Ο Ιούλιος δεν σημείωσε σημαντική ανάπτυξη σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Το ποσοστό των κρατήσεων που έγιναν από ξένες διευθύνσεις IP για ρωσικά ξενοδοχεία αυξήθηκε 7,7% σε δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο νέος τύπος βίζας επιτρέπει διαμονή περίπου δύο εβδομάδων στη χώρα και κοστίζει περίπου 52 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Alla Gordienko, επικεφαλής του τμήματος θεωρήσεων και μετανάστευσης της Continent Express, υπάρχει επί του παρόντος μεγάλη ζήτηση για αυτή τη βίζα μεταξύ αιτούντων από Ινδία, Τουρκία, Κίνα, Ιράν, Βιετνάμ, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και την Ισπανία.

Ποιας εθνικότητας τουρίστες επιλέγουν Ρωσία | Top προορισμοί

Τα στοιχεία της Ostrovok, δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες της Ινδίας, των ΗΑΕ, της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Φινλανδίας και της Σαουδικής Αραβίας προηγούνται στις κρατήσεις ξενοδοχείων στη Ρωσία.

  • Έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στη ζήτηση για επίσκεψη στο Ιρκούτσκ, με τον αριθμό των κρατήσεων τον Αύγουστο να τριπλασιάζεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Ομοίως, το Βλαδιβοστόκ παρουσίασε διπλή ζήτηση, ενώ η Μόσχα και το Καζάν σημείωσαν αύξηση 58% και 50% αντίστοιχα.
  • Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί στη Ρωσία περιλαμβάνουν την Αγία Πετρούπολη, το Καλίνινγκραντ, το Σότσι, το Αικατερινούπολη και το Νοβοσιμπίρσκ.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η επίδραση των ηλεκτρονικών θεωρήσεων στην αγορά θα γίνει πιο εμφανής το επόμενο έτος, καθώς η τρέχουσα ταξιδιωτική σεζόν στη Ρωσία πλησιάζει ήδη στο τέλος της.

Οι ομαδικές εκδρομές συνήθως προγραμματίζουν τα ταξίδια τους πολύ εκ των προτέρων, συνήθως έξι μήνες έως ένα χρόνο νωρίτερα. Ήδη έχει σημειωθεί αισθητή αύξηση στις προκρατήσεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο χάρη στις ηλεκτρονικές βίζες.